Laatste nieuws

Wat kan ik nu doen in deze coronatijd

Ik ben van plan om mijn rijbewijs te halen

Houd rekening met lange wachttijden door corona. Kies voor een opleider met een hoog slagingspercentage en voor extra rijlessen. Dan verhoog je de kans op slagen. Als je in één keer slaagt, kun je eerder de weg op!

Zie ook deze Rijbewijstip

Ik ben met rijlessen begonnen

Bereid je goed voor op je theorie- en praktijkexamen. Zo voorkom je dat het halen van je rijbewijs extra lang duurt. Reserveer alvast je theorie-examen. Mogelijk is er pas over een aantal maanden een plek voor jou. Want examens die door corona niet konden doorgaan, krijgen voorrang. Gebruik die tijd om je zo goed mogelijk voor te bereiden.

Zie ook deze Rijbewijstip

Mijn theorie-examen is door corona uitgesteld

Als jouw theorie-examen is uitgesteld in de lockdownperiode, dan krijg je voorrang op nieuwe kandidaten. Het CBR houdt plekken vrij om je examen in te halen. Bereid je zo goed mogelijk voor. Hiermee verhoog je de kans op slagen.

Zie ook deze Rijbewijstip

Ik ben gezakt voor mijn theorie-examen

Reserveer zo snel mogelijk een nieuw theorie-examen. Mogelijk is er pas over een aantal maanden een plek voor jou. Gebruik die tijd om je voor te bereiden op je herexamen. Op het uitslagformulier van je vorige examen zie je welke onderwerpen je goed en minder goed kent.

Stap voor stap komen er nieuwe examenplekken bij. Kijk regelmatig in Mijn CBR of er eerder een plek vrij is.

Overleg alvast met je opleider wanneer je je praktijkexamen kunt plannen. Daarop stem je het aantal rijlessen af, om je zo goed mogelijk voor te bereiden. Hiermee verhoog je de kans op slagen. Als je in één keer slaagt, kun je eerder de weg op!

Zie ook deze Rijbewijstip

Ik ben geslaagd voor mijn theorie-examen

Plan met je opleider het praktijkexamen. Daarop stem je het aantal rijlessen af, om je zo goed mogelijk voor te bereiden. Hiermee verhoog je de kans op slagen. Als je in één keer slaagt, kun je eerder de weg op!

Zie ook deze Rijbewijstip

Ik ben gezakt voor mijn praktijkexamen

Als je bent gezakt voor je praktijkexamen, kun je over een aantal weken herexamen doen. Bespreek met je opleider hoeveel lessen je moet nemen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je herexamen. Dan verhoog je de kans op slagen.

Zie ook deze Rijbewijstip

feedback