Gezondheidsverklaring recreatievaart

Gezondheidsverklaring vaarbewijs invullen

Vul de Gezondheidsverklaring vaarbewijs in via Mijn CBR. U logt in met uw DigiD met de extra controle via SMS. Gebruik nooit een DigiD van een ander. De Gezondheidsverklaring betaalt u via iDeal.

Inloggen Mijn CBR met DigiD

Nog geen DigiD?

Vraag uw DigiD met SMS aan op digid.nl. Zorg dat u daarbij uw 06-nummer invult zodat u na het activeren gebruik kunt maken van inloggen met de extra controle via SMS of DigiD-app. Dit extra veiligheidsniveau is (omdat u met een Gezondheidsverklaring medische gegevens doorgeeft) nodig om op Mijn CBR de Gezondheidsverklaring te kunnen indienen en later de status van de afhandeling ervan te kunnen raadplegen.

In onderstaand filmpje wordt uitgelegd hoe het aanvragen van DigiD verloopt.

Hulp nodig?

Wilt u hulp bij het aanvragen van een DigiD? In de bibliotheek helpen ze u verder, ook als u geen lid bent. U kunt er gratis computercursussen volgen. In de cursus Digisterker leert u een DigiD aanvragen en omgaan met de websites van de overheid. Zo regelt u uw zaken met de overheid voortaan zelf, via internet.

Kunt of wilt u geen DigiD aanvragen? Koop dan een Gezondheidsverklaring voor het vaarbewijs op papier. Wees u er van bewust dat de verwerking van een papieren Gezondheidsverklaring, per post, waarschijnlijk langer duurt dan wanneer u deze digitaal indient op Mijn CBR. Ook kunt u zonder DigiD de status van de verwerking niet volgen op Mijn CBR.

Via onze webshop

U kunt een papieren Gezondheidsverklaring bestellen via onze webshop. Bijvoorbeeld als u geen DigiD heeft of als u voor iemand anders wilt bestellen.

Let op: bij het laten bezorgen van een Gezondheidsverklaring op papier komen er
€ 10 aan extra kosten
voor de postverzending en handmatige verwerking bij, bovenop de kosten van de Gezondheidsverklaring.

Betaling gaat via Ideal.

Wat kost het?

Wat kost de Gezondheidsverklaring voor het vaarbewijs?

De Gezondheidheidsverklaring kost:

€ 10,00

Deze kosten betaalt u voor de kosten die het CBR maakt voor de beoordeling van uw vaargeschiktheid. Daar kunnen kosten bijkomen die u aan de betreffende partij betaalt. Bijvoorbeeld voor:

  • Keuring of medische onderzoeken.
  • Uw vaarbewijs en pasfoto’s voor het vaarbewijs.

Wat kost een keuring voor het vaarbewijs?

Wanneer uit uw Gezondheidsverklaring blijkt dat u een keuring van een arts nodig heeft, houdt dan rekening met extra kosten voor de keuring

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) stelt de tarieven voor vaarbewijskeuringen vast en bepaalt hiermee hoeveel een vaarbewijskeuring door een huisarts of medisch specialist maximaal mag kosten. Er mag wel minder in rekening gebracht worden, maar niet meer. De kosten zijn afhankelijk van de daadwerkelijk bestede keuringstijd (directe tijd) en de benodigde tijd voor voorbereiding en schrijven van het keuringsrapport (indirecte tijd).

Zie ook Gezondheidsverklaring

feedback