Recreatievaart

Klein Vaarbewijs I

Het Klein Vaarbewijs I geldt voor de vaart op rivieren, kanalen en meren. Met het Klein Vaarbewijs I mag ook gevaren worden op de Gouwzee. Het Klein Vaarbewijs I is tevens een International Certificate of Competence (ICC) inland waters.

Geldigheid

Het Klein Vaarbewijs I is onbeperkt geldig. Tenzij u een medische beperking heeft. In dat geval geldt er wel een beperkte geldigheidsduur.

Voorwaarden Klein Vaarbewijs I

Voordat u een Klein Vaarbewijs I kunt aanvragen, moet u aan onderstaande voorwaarden voldoen.

Gezondheidsverklaring

Om een Klein Vaarbewijs te verkrijgen moet u voldoen aan de keuringseisen voor de binnenvaart. Als u een aanvraag indient voor uw eerste vaarbewijs dan dient u een medische gezondheidsverklaring in te vullen.

Gezondheidsverklaring

Examen

Om het Klein Vaarbewijs I te halen, moet u slagen voor het examen KVB1.

Examen Klein Vaarbewijs 1

Aanvragen Klein Vaarbewijs I

Via Mijn CBR kunt u het Klein Vaarbewijs I aanvragen. U kunt het pasje al voor het examen aanvragen, zodat u snel na het examen uw pasje krijgt. U kunt ook via een papieren aanvraagformulier het Klein Vaarbewijs I aanvragen.

Vrijstelling

Indien u al in het bezit bent van bepaalde Nederlandse bewijzen van vaarbekwaamheid c.q. diploma’s of opleidingscertificaten kan het zijn dat u op basis hiervan gedeeltelijk of volledig bent vrijgesteld van de examenverplichting voor het Klein Vaarbewijs.

Vrijstellingen recreatievaart

feedback