CBR verstrekt mondkapjes in alle examenlocaties

 CBR verstrekt mondkapjes in alle examenlocaties

In het hele land wordt vanaf woensdag 30 september in alle publieke ruimten van het CBR een mondkapje gedragen.

In het hele land wordt vanaf woensdag 30 september in alle publieke ruimten van het CBR een mondkapje gedragen. Dit geldt voor examenkandidaten, cursisten, rij-opleiders en CBR-medewerkers. CBR verstrekt de mondkapjes bij binnenkomst.

Ook voor theorie-examen en cursus

Het dragen van een mondkapje was al ‘normaal’ tijdens praktijkexamens. Nu gaan vanaf morgen ook kandidaten voor het theorie-examen bij binnenkomst een mondkapje dragen. Bij de ID-controle en zodra de kandidaat aan zijn examentafel zit mag het kapje af. Ook mensen die voor een cursus alcohol-, drugs of verantwoord rijgedrag komen, dragen een mondkapje tot ze in het cursuslokaal hebben plaatsgenomen. Nieuw voor kandidaten van het praktijkexamen is dat ze een mondkapje dragen tot ze aan tafel bij de examinator zitten als het ontvangst– of eindgesprek binnen plaatsvindt.

De aanscherping van de huisregels geldt voorlopig tot 19 oktober, in lijn met de periode die door het kabinet is aangekondigd. Daarna wordt besloten of verlenging of aanpassing van de maatregelen noodzakelijk is.

Bij corona(klachten): stel je examen uit

We blijven kandidaten en opleiders oproepen niet naar het examencentrum te komen bij coronaklachten, of als een huisgenoot klachten heeft. Het examen kan dan kosteloos uitgesteld worden. Dat geldt ook als iemand korter dan 10 dagen geleden in een gebied in het buitenland was waar op dat moment code oranje gold.

Zie verder de veiligheid bij examencentra CBR, de meest gestelde vragen coronavirus en coronamaatregelen opleiders.

Meer over Corona

Ondanks de aangescherpte maatregelen van het kabinet kunnen de praktijktoetsen en de nascholingscursussen voor de code 95 doorgaan.
In lijn met de oproep van het kabinet wordt het dragen van een mondkapje tijdens de rijles nu ook deel van het CBR hygiëneprotocol.
In lijn met de oproep van het kabinet dringt de rijopleidings- en mobiliteitssector unaniem aan tot het dragen van een mondkapje tijdens de rijles. CBR neemt dit op in zijn hygiëneprotocol.
In het hele land wordt vanaf woensdag 30 september in alle publieke ruimten van het CBR een mondkapje gedragen.
Examenuitslagen die vanwege de coronamaatregelen dreigen te verlopen, worden opnieuw verlengd. Dit heeft minister Van Nieuwenhuizen besloten.
Na overleg met de rijschoolbranche heeft het CBR besloten dat rijinstructeurs vanaf maandag 14 september 2020 weer aanwezig mogen zijn bij het eindgesprek van praktijkexamens en toetsen.
De geldigheid van alle Nederlandse rijbewijzen en de geldigheid van de code 95 opnieuw verlengd.
Door het hoge aantal coronabesmettingen in Nederland voert het CBR voorlopig geen versoepelingen meer door in de maatregelen rond praktijkexamens, toetsen en rijtesten.
Gemeenten of veiligheidsregio’s kunnen aanvullende maatregelen nemen tegen verspreiding van het coronavirus. Vanzelfsprekend zal het CBR deze volgen. Tegelijkertijd scherpt het CBR een aantal maatregelen aan voor de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers.

www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

feedback