Opnieuw verlenging van verlopen examenuitslagen

Opnieuw verlenging van verlopen examenuitslagen

Examenuitslagen die vanwege de coronamaatregelen dreigen te verlopen, worden opnieuw verlengd. Dit heeft minister Van Nieuwenhuizen besloten.

Verlenging geldigheidsduur (deel-)examens auto, motor, bromfiets, vrachtauto, bus en tractor

Alle uitslagen van theorie-examens voor de categorieën auto, motor, bromfiets, vrachtauto, bus en tractor waarvan de geldigheidsduur vervalt in de periode van 1 oktober tot en met 31 december 2020, blijven in ieder geval geldig tot en met 31 maart 2021. Deze verlenging geldt ook voor een voldoende uitslag van het praktijkexamen voertuigbeheersing voor de motor.

Geldigheid (deel-)examens voor het behalen van code 95

Ook voor de deelexamens of praktische proeven voor het behalen van het getuigschrift van vakbekwaamheid (code 95) waarvan de geldigheidsduur vervalt in de periode 1 oktober tot en met 31 december 2020, geldt dat deze in ieder geval geldig blijven tot en met 31 maart 2021.

Bekijk in het overzicht wat de afspraken zijn per beroepsgroep.
Lees de brief aan de Tweede Kamer.

Meer over Corona

Ondanks de aangescherpte maatregelen van het kabinet kunnen de praktijktoetsen en de nascholingscursussen voor de code 95 doorgaan.
In lijn met de oproep van het kabinet wordt het dragen van een mondkapje tijdens de rijles nu ook deel van het CBR hygiëneprotocol.
In lijn met de oproep van het kabinet dringt de rijopleidings- en mobiliteitssector unaniem aan tot het dragen van een mondkapje tijdens de rijles. CBR neemt dit op in zijn hygiëneprotocol.
In het hele land wordt vanaf woensdag 30 september in alle publieke ruimten van het CBR een mondkapje gedragen.
Examenuitslagen die vanwege de coronamaatregelen dreigen te verlopen, worden opnieuw verlengd. Dit heeft minister Van Nieuwenhuizen besloten.
Na overleg met de rijschoolbranche heeft het CBR besloten dat rijinstructeurs vanaf maandag 14 september 2020 weer aanwezig mogen zijn bij het eindgesprek van praktijkexamens en toetsen.
De geldigheid van alle Nederlandse rijbewijzen en de geldigheid van de code 95 opnieuw verlengd.
Door het hoge aantal coronabesmettingen in Nederland voert het CBR voorlopig geen versoepelingen meer door in de maatregelen rond praktijkexamens, toetsen en rijtesten.
Gemeenten of veiligheidsregio’s kunnen aanvullende maatregelen nemen tegen verspreiding van het coronavirus. Vanzelfsprekend zal het CBR deze volgen. Tegelijkertijd scherpt het CBR een aantal maatregelen aan voor de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers.

www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

feedback