Tijdelijke aanpassing examencentrum Eemnes

Tijdelijke aanpassing examencentrum Eemnes

Door de verbouwing komt er een tijdelijke aanpassing voor het praktijkexamencentrum Eemnes.

Vanaf maandag 6 juli tot naar verwachting eind augustus vindt het eindgesprek met de uitslag van de praktijkexamens en toetsen plaats in een nabijgelegen pand aan de Bramenberg 12 (zie foto). De ontvangst en de ritten zelf beginnen en eindigen gewoon op de parkeerplaats bij de Bramenberg 6.

Voor kandidaten en instructeurs is de parkeerplaats bij de Bramenberg 6 alleen toegankelijk vlak voor of tijdens de praktijkexamens en toetsen. Dit vanwege de coronamaatregelen en de beperkte ruimte op het terrein.

Meer over Corona

Naar aanleiding van de recente versoepelingen door het kabinet past CBR het hygiëneprotocol aan. De maatregelen bij de praktijkexamens worden stapsgewijs versoepeld, waarbij steeds tussentijds wordt geëvalueerd.
Door de verbouwing komt er een tijdelijke aanpassing voor het praktijkexamencentrum Eemnes.
Vanaf maandag 6 juli neemt het CBR weer praktijkexamens af vanaf het CBR-examencentrum aan de Lange Kleiweg 30 in Rijswijk.
Door wegwerkzaamheden bij de Noorderbocht 25 moet het examencentrum Rotterdam tijdelijk verhuizen.
Op 19 juni hervat het CBR de examens voor directiechauffeur. Het CBR staat in een klein aantal situaties drie personen tegelijk in een auto toe.
Het CBR heeft TNO gevraagd onderzoek te doen naar beschermingsmiddelen in examenvoertuigen.
De Europese Commissie heeft besloten om de geldigheid van alle EU-rijbewijzen, die in de periode vanaf 1 februari tot en met 31 augustus 2020 verlopen, met zeven maanden te verlengen.
Sinds de herstart van de dienstverlening zijn ruim 210.000 examens ingepland door kandidaten en rijscholen. Het gaat om 99.000 theorie- en 94.000 praktijkexamens. CBR verwelkomde sinds 13 mei 21.000 mensen voor het theorie-examen. Vanaf 18 mei deden ruim 8.500 mensen een praktijkexamen.
In nog geen zeven dagen tijd is een enorme inhaalslag gelukt voor de 65.000 kandidaten die van 16 maart tot en met 5 mei te maken kregen met een uitgesteld praktijkexamen vanwege de coronacrisis.

www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

feedback