Tijdelijke aanpassing examencentrum Eemnes

Tijdelijke aanpassing examencentrum Eemnes

Door de verbouwing komt er een tijdelijke aanpassing voor het praktijkexamencentrum Eemnes.

Vanaf maandag 6 juli tot naar verwachting eind augustus vindt het eindgesprek met de uitslag van de praktijkexamens en toetsen plaats in een nabijgelegen pand aan de Bramenberg 12 (zie foto). De ontvangst en de ritten zelf beginnen en eindigen gewoon op de parkeerplaats bij de Bramenberg 6.

Voor kandidaten en instructeurs is de parkeerplaats bij de Bramenberg 6 alleen toegankelijk vlak voor of tijdens de praktijkexamens en toetsen. Dit vanwege de coronamaatregelen en de beperkte ruimte op het terrein.

Meer over Corona

Examenuitslagen die vanwege de coronamaatregelen dreigen te verlopen, worden opnieuw verlengd. Dit heeft minister Van Nieuwenhuizen besloten.
Na overleg met de rijschoolbranche heeft het CBR besloten dat rijinstructeurs vanaf maandag 14 september 2020 weer aanwezig mogen zijn bij het eindgesprek van praktijkexamens en toetsen.
De geldigheid van alle Nederlandse rijbewijzen en de geldigheid van de code 95 opnieuw verlengd.
Door het hoge aantal coronabesmettingen in Nederland voert het CBR voorlopig geen versoepelingen meer door in de maatregelen rond praktijkexamens, toetsen en rijtesten.
Gemeenten of veiligheidsregio’s kunnen aanvullende maatregelen nemen tegen verspreiding van het coronavirus. Vanzelfsprekend zal het CBR deze volgen. Tegelijkertijd scherpt het CBR een aantal maatregelen aan voor de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers.
Op 8 juli kondigde het CBR aan dat, onder voorbehoud, stapsgewijs de maatregelen bij de examens, rijtesten en toetsen versoepeld konden worden.
Vanaf 3 augustus kunnen theoriekandidaten tijdelijk terecht op twee examenlocaties in Rijswijk.
Naar aanleiding van de recente versoepelingen door het kabinet past CBR het hygiëneprotocol aan. De maatregelen bij de praktijkexamens worden stapsgewijs versoepeld, waarbij steeds tussentijds wordt geëvalueerd.
Door de verbouwing komt er een tijdelijke aanpassing voor het praktijkexamencentrum Eemnes.

www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

feedback