Service

Reserveringstermijn rijexamen auto

Door corona moeten veel praktijkexamens worden ingehaald. Daarom kunnen de wachttijden langer zijn dan we willen. Bekijk de video over de inhaalslag die we samen moeten maken.

Landelijk

In de week van 26 juli tot en met 30 juli lag de gemiddelde reserveringstermijn voor de eerste examens landelijk op 8,3 weken. Voor de herexamens is dat 4,9 weken. Deze termijnen kunnen per examenplaats hoger of lager uitvallen. Ook kunnen ze steeds veranderen door tussentijdse reserveringen en annuleringen. Dit gebeurt in deze coronatijd vaker dan normaal. Het ene moment kan de reserveringstermijn bijvoorbeeld op 7 weken liggen en het andere moment op 4 of 10 weken. Om het beeld zo betrouwbaar mogelijk te maken, drukt het CBR de reserveringstermijn uit in weekgemiddelden.

In examenplaatsen

Gemiddelde wachttijd praktijkexamens auto

Kom goed voorbereid naar examen

Als het slagingspercentage zo laag blijft als nu, moeten er bijna 300.000 praktijkexamens en toetsen worden ingehaald als gevolg van corona. Dus gaan we zo veel mogelijk examinatoren erbij halen en overwerken. Maar er is meer nodig. Daarom vragen we jou en je opleider: doe pas examen als je goed bent voorbereid. Hoe minder zakkers, hoe eerder examen.

Wil je weten hoe je je goed voorbereid op het examen? Lees dan onze tips.

Houd ook de nieuwspagina in de gaten; abonneren is mogelijk.

feedback