Beroepsexamen verzetten of annuleren

Wat als ik te laat ben met annuleren?

Teruggave examengeld

Als de termijn waarin u kon annuleren verstreken is, kunt u onder bijzondere omstandigheden examengeld terugvragen. U moet dan binnen 14 dagen na de examendatum onderstaand formulier met een bewijsstuk op sturen.

Voorwaarden

U kunt alleen uw examengeld terugvragen, als u niet kon komen om een van onderstaande redenen:

  • Een medische reden. U moet een bewijsstuk meesturen. Bijvoorbeeld een kopie van de doktersverklaring of de ziekenhuisopname.
  • Bij het overlijden van één van de ouders of schoonouders, partner, kind, broer of zus, als het examen viel in de periode beginnend bij de overlijdensdag tot en met de begrafenis c.q. crematie. U moet een bewijsstuk meesturen. Bijvoorbeeld een kopie van de overlijdensadvertentie of rouwkaart.
  • Bij het overlijden van zwager of schoonzus, grootouder of kleinkind, als het examen is gepland op de dag van overlijden of op de dag van de begrafenis of crematie. U moet een bewijsstuk meesturen. Bijvoorbeeld een kopie van de overlijdensadvertentie of rouwkaart.
  • U wordt als militair op korte termijn gedetacheerd. U moet een bewijsstuk meesturen. Bijvoorbeeld een kopie van uw oproep voor detachering of een verklaring van uw commandant.
  • Bij de geboorte van uw kind op de dag vóór het examen of de dag van het examen. U moet een bewijsstuk meesturen. Bijvoorbeeld een kopie van het geboortekaartje.

Vergoeding

Het CBR vergoedt alleen het examengeld met aftrek van administratiekosten. Eventuele andere kosten zoals bijvoorbeeld administratiekosten van uw rijschool/opleider of kosten die u maakt voor het huren van een voertuig worden niet door ons vergoed.

feedback