Nieuws voor artsen

Stand van zaken digitalisering proces Rijgeschiktheid en ZorgDomein

Sinds begin dit jaar behandelt het CBR nieuwe Gezondheidsverklaringen voor aanvragers van het groot rijbewijs (CDE-rijbewijs) en van 75-plussers volledig in het snelle digitale proces. Dit betekent onder andere dat u via ZorgDomein de benodigde keuringsinformatie direct digitaal in kan zien, verwerken en naar het CBR terug kan sturen.

ZorgDomein is het onafhankelijk platform voor vraag en aanbod in de zorg waar al 91% van de huisartsen gebruik van maakt.

Hoe werkt het?

Aanvragers van het groot rijbewijs en alle 75-plussers krijgen ZorgDomein-codes (ZD-codes) bij de formulieren die een arts moet invullen. Per formulier wordt één ZD-code verstrekt. Wij adviseren onze klanten de brief met ZD-code(s) mee te nemen naar de afspraak. Wanneer u inlogt op uw account bij ZorgDomein vult u de code van de klant in. U krijgt de juiste formulieren op het scherm, vult deze in en klikt op verzenden. Na verzending wordt een kopie van het formulier opgeslagen in uw account. De aanvrager van de keuring vindt een kopie van het formulier in mijncbr.nl.‬‬‬‬

Digitaal gaat sneller


Het digitaal indienen heeft voordelen voor u. Zo gaat de verwerking sneller, vraagt het minder administratie van u, hoeft de klant niet langer naar de postbus en is er minder kans op fouten en kwijtraken van formulieren.

Heeft u nog geen account bij ZorgDomein?

U kunt gratis een account aanmaken via: www.zorgdomein.com/zorgverleners/keuringen. Werkt uw organisatie al met ZorgDomein, maar heeft u zelf nog geen account? Dan kan de verantwoordelijk beheerder van uw zorginstelling een ZorgDomein-account voor u aanmaken.

Op papier indienen blijft mogelijk


Het digitale proces heeft duidelijke voordelen maar u kunt voor het indienen van de keuringsformulieren ook nog gewoon de reguliere papieren route blijven gebruiken. Daarom vragen we beroepschauffeurs en 75-plussers, bij de verwijzing altijd om het formulier ook op papier mee te nemen.

Uiteindelijk zullen ook alle aanvragers van een klein rijbewijs (ABET) in het snelle digitale proces behandeld worden.Heeft u vragen over de digitalisering bij Rijgeschiktheid, dan kunt u een email sturen aan rijgeschiktheid.aan.het.stuur@cbr.nl

feedback