Gezondheidsverklaring

Wanneer hoor ik iets van het CBR over mijn Gezondheidsverklaring?

Ik heb mijn Gezondheidsverklaring ingediend, wat nu?

Als u uw Gezondheidsverklaring via Mijn CBR heeft ingediend, krijgt u binnen een uur per e-mail een ontvangstbevestiging. Als u de Gezondheidsverklaring per post heeft opgestuurd, krijgt u binnen een week een ontvangstbevestiging van ons.

Meestal neemt het CBR op basis van uw ingevulde Gezondheidsverklaring automatisch een besluit . Als u gezond genoeg bent, krijgt u gelijk het bericht dat u 'rijgeschikt' bent.

Soms is er meer informatie nodig om te bepalen of u ‘rijgeschikt’ bent. Dan verwijzen we u naar een arts voor een keuring, of we nodigen u uit om een rijtest te doen. Het kan even duren voor u dit van ons hoort. Dit hangt van uw persoonlijke situatie af. Klik hieronder op de situatie die op u van toepassing is en lees wanneer u meer hoort van ons.

Ik ben 75+ op het moment dat mijn rijbewijs verlooptIk heb een rijbewijs met een beperkte geldigheidsduur, ben jonger dan 75 en wil deze verlengenIk ben beroepschauffeurIk wil rijexamen doenMijn medische situatie is gewijzigd en ik twijfel aan mijn rijgeschiktheid

feedback