Voor rijscholen

Partner in verkeersveiligheid

CBR en de opleiders zijn partners op het gebied van de verkeersveiligheid. Met uw rijopleiding legt u bij uw leerlingen de basis voor een veilige, zelfstandige deelname aan het verkeer. Via nauw overleg en constructieve samenwerking bedienen wij onze gezamenlijke klanten.

Om examens en toetsen te kunnen reserveren voor uw leerlingen, moet u staan ingeschreven bij het CBR.

Rijschoolbrancheorganisaties

Nederland kent meerdere rijschoolbrancheorganisaties. Dat zijn onder andere de BOVAG, de FAM,de VRB de LBKR en de VVRI. Ook is er een Koepelorganisatie waar meerdere branchepartijen lid van zijn. Dit is de Koepel Rijopleiding en Verkeerseducatie (KRV).

De brancheorganisaties vormen voor het CBR een belangrijke gesprekspartner. In de opleidingsraad, een subraad van de gebruikersraad, zijn een aantal grote
(branche)organisaties vertegenwoordigd. De opleidingsraad adviseert het CBR
over de aansluiting van de rij- en theorieopleidingen op de examens en de
processen rond examinering.

Zo hebben de beide partijen een gezamenlijke aanpak ontwikkeld voor de wachttijden.

Informatie

Na inschrijving heeft u toegang tot TOP internet, het informatie- en reserveringscentrum van het CBR. Instructiefilms voor de bediening daarvan en andere informatie die van belang is voor een goede samenwerking, vindt u in het vademecum voor rijschoolhouders.

Verder ontvangt u na inschrijving automatisch de CBR Info, het rijschoolmagazine van het CBR. Hierop abonneren zonder inschrijfovereenkomst is ook mogelijk.

Andere nieuwsberichten kunt u ook zonder inschrijfovereenkomst per mail ontvangen, door u te abonneren op het Laatste nieuws.