Voor rijscholen

Examenreservering

Het CBR heeft een examenreserveringssysteem voor de rijscholen, TOP internet geheten. Via dit online systeem kunnen de rijscholen al hun theorie-examens, toetsen, praktijkexamens en nader onderzoeken rijvaardigheid reserveren. Ook de nascholingscursussen vakbekwaamheid van de divisie CCV kunnen hiermee worden geregeld. Verder bevat TOP internet belangrijke actuele informatie voor de opleiders.

Om van TOP internet gebruik te kunnen maken, moeten rijscholen staan ingeschreven bij het CBR. Na hun inschrijving krijgen zij toegang tot TOP internet. Daar staat ook een uitgebreide handleiding voor het gebruik van het systeem, inclusief de reserveringstermijnen die het CBR heeft opgesteld in overleg met de rijschoolbrancheorganisaties BOVAG, FAM en VRB.

TOP internet is van elke dag beschikbaar van 6.00 tot 24.00 uur. Dit onder voorbehoud van overmacht of geplande systeemwerkzaamheden.

Kandidaten kunnen ook zelf een theorie-examen reserveren voor auto, motor en bromfiets. Dat gaat via de website van het CBR. Het reserveren van praktijkexamens in de genoemde categorie√ęn verloopt alleen via de rijscholen.