CBR Info september 2018

De vernieuwde website www.cbr.nl wordt goed ontvangen, zo blijkt ruim anderhalve maand na de introductie op 4 juli.
Tijdens een rondleiding door de examenzaal van het CBR in Rijswijk laat examinator Johan Visser de nieuwe examinatorentablet zien aan minister Cora van Nieuwenhuizen.
Met het oog op de drukte en het verbeteren van de dienstverlening verlengt de telefonische klantenservice van het CBR de openingstijden in vier stappen.
Het is belangrijk dat je als opleider je leerlingen goed adviseert over welke rijbewijscategorie ze moeten aankruisen bij de aanvraag van een Gezondheidsverklaring.
CBR heeft eind 2017 een nieuwe strategie gevormd voor 2018-2022: ‘Veilig thuiskomen, door informeren, toetsen, en monitoren’.
In het vierde kwartaal van 2018 houdt CBR een proef met nieuwe examenvragen.
Tijdens het motorexamen verkeersdeelneming (AVD) krijgt de kandidaat via een ontvangertje in zijn helm te horen waar hij naartoe moet rijden.
In het tweede kwartaal van 2018 zijn in totaal 35.146 dagen nascholing gevolgd door beroepschauffeurs, waarvan 6.251 praktijktrainingen en 28.895 theoriecursussen.
Het CBR heeft de opleiding tot examinator laten certificeren tot MBO4/havo niveau door NLQF. Hierdoor verwacht het CBR meer geschikte kandidaten te kunnen vinden voor de functie van examinator.
Korte nieuwsberichten over het CBR.