CBR Info oktober 2018

Zoals al eerder gemeld, moeten motoren voor de praktijkexamens A (zwaar) vanaf 1 januari 2019 ten minste 50kW vermogen hebben.
Kandidaten van wie het autopraktijkexamen wordt afgebroken vanwege verkeersgevaarlijk gedrag, krijgen te maken met een langere wachttijd.
Het CBR voert een pakket maatregelen uit om aan de stijgende examenvraag te voldoen. Inmiddels heeft de minister vragen hierover beantwoord in de Tweede Kamer.
Het CBR gaat verder met de social media campagne met handige tips voor het halen van het rijbewijs. Onderzoek wijst uit dat de huidige campagne succesvol is onder jongeren.
Op 1 oktober is CBR gestart met een proef waarbij we nieuwe examenvragen testen. Dit doen we in de theorie-examens voor auto, motor en bromfiets. Kandidaten krijgen daarbij twee extra vragen in het theorie-examen. De twee testvragen tellen niet mee voor het eindresultaat.
Op 4 oktober zijn we gestart we met het instrument reCAPTCHA op TOP, om het gebruik van zogeheten bots tegen te gaan. De eerste resultaten zijn bemoedigend.
Op 4 juli lanceerden we de nieuwe CBR-website met daarin een Rijschoolzoeker, als opvolger van rijschoolgegevens.nl. Al direct ontvingen we veel reacties en verbeterpunten, onder andere van rijscholen.
Veel CCV-opleiders die nascholingscursussen aanbieden moeten in 2019 de certificering voor verlengen. Bij het verlengen van uw certificering dient u een nieuw aanvraagformulier en een nieuw opleidingsplan met aangepast versienummer in.
De klantenservice van het CBR is vanaf 20 oktober ook op zaterdagen telefonisch bereikbaar voor opleiders.