CBR Info maart 2020

Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft het CBR in het hele land alle theorie- en praktijkexamens met ingang van 16 maart geannuleerd. Dit geldt ook voor alle tussentijdse toetsen, rijtesten, beroepsexamens en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag).
TOP internet is sinds donderdag 19 maart weer toegankelijk met beperkte rechten voor alle gebruikers.
Rijlessen zijn sinds maandag 23 maart verboden. In de aanvullende maatregelen van het kabinet is opgenomen dat uitoefenen van alle vormen van contactberoepen wordt verboden, voor zover er geen anderhalve afstand tot de klant gehouden kan worden. Dat geldt ook voor rijinstructeurs.
CBR nam in 2019 voor het vijfde achtereenvolgende jaar meer examens af dan het jaar ervoor. In totaal verwerkte de organisatie het afgelopen jaar ruim 1,5 miljoen theorie- en praktijkexamens en toetsen, een stijging van bijna 3% ten opzichte van 2018.
Het praktijkexamen voor de auto heeft een belangrijke erkenning gekregen. Het examen voldoet aan alle normen van RCEC, het onafhankelijke onderzoeksinstituut dat de kwaliteit van studietoetsen en examens in Nederland beoordeelt.
Het CBR heeft in 2019 verschillende maatregelen genomen om de rijschoolbranche te ondersteunen bij de gewenste professionalisering. Alle maatregelen zijn genomen in samenspraak met brancheorganisaties BOVAG, FAM en VRB.
Korte nieuwsberichten over het CBR.