CBR Info juni 2020

Door de goede voorbereiding heeft het CBR de examenafname snel weer kunnen oppakken toen het Kabinet het licht op groen zette. In de eerste drie weken sinds 11 mei zijn al meer dan 300.000 examens ingepland en 60.000 examens afgenomen.
Sinds 11 mei heeft u weer theorie-examens kunnen reserveren. Op 8 mei hebben wij u per mail gericht geïnformeerd over de maatregel voor de zaalexamens theorie B. Dit betreft een maximum aantal op naam te reserveren plekken door u als opleider.
Het CBR spant zich continu in om de dienstverlening aan zijn klanten te optimaliseren. Het meten van de klanttevredenheid is hierbij essentieel. Vanaf 15 juni breidt het CBR zijn klanttevredenheidsonderzoek uit.
Vanaf 1 juli mogen ook de spiegels voor examinatoren en instructeurs vervangen worden door zichtveldverbeterende systemen. Dit is van toepassing tijdens de opleiding en het praktijkexamen voor de auto, vrachtauto, bus en aanhangwagen.
De Europese Commissie heeft de geldigheid van alle EU-rijbewijzen, die in de periode vanaf 1 februari tot en met 31 augustus 2020 verlopen, met zeven maanden verlengd.
Met ingang van 15 juni breidt CBR de hervatte dienstverlening uit met praktijkexamens voor het T-rijbewijs.
Deze week hervat CBR de RIS-begeleidingen, zodat rij-instructeurs hun bevoegdheid kunnen behouden.