CBR Info

Wachttijden weer op cbr.nl

Wachttijden weer op cbr.nl

Het CBR heeft de wachttijden voor de praktijkexamens auto weer op zijn website gezet.

Elke maandag zie je daar de nieuwste gegevens, zowel landelijk als per examenplaats. Hierbij gaat het om de eerste examens en de herexamens.

Lockdown

Door de corona-lockdown konden de praktijkexamens niet doorgaan van 15 december 2020 tot en met 2 maart 2021. Deze examens konden worden ingehaald in de periode tot en met mei. In die tijd konden bijna geen nieuwe examens worden gedaan. Daarom kon het CBR toen geen normale wachttijden bekend maken.

Gemiddeld aantal weken

De wachttijd kan voor elke examenplaats anders zijn. Ook kan de wachttijd steeds veranderen door tussentijdse reserveringen en annuleringen. Het ene moment is de wachttijd bijvoorbeeld 7 weken en het andere moment 4 of 10 weken. Om de wachttijd zo betrouwbaar mogelijk te maken, gebruikt het CBR hiervoor het gemiddelde aantal weken. Voor de theorie-examens kunnen kandidaten in Mijn CBR kijken voor de meest actuele wachttijd.

   Verder in CBR Info juli 2021

   In alle locaties van het CBR draagt iedereen vanaf maandag 19 juli weer een mondkapje.
   Het CBR blijft investeren in het beheersen van fraude. Hiervoor is sinds enkele maanden het project fraudebeheersing gestart, om alle bestaande processen en middelen te evalueren en te zoeken naar mogelijke verbeteringen.
   Om onze theorie-examenkandidaten zo goed mogelijk te helpen, versoepelen we tijdelijk de voorwaarden bij het verzetten van het theorie-examen.
   De Europese Commissie heeft de regeling om de gevolgen van de corona lockdown op te vangen voor beroepschauffeurs verlengd.
   Goed nieuws voor examenkandidaten met autismespectrumstoornissen (ASS). Vanaf 1 juli 2021 hoeven zij in de meeste gevallen geen rijtest meer te doen bij het CBR.
   Het ministerie van IenW vraagt via een online raadpleging burgers om mee te denken of er een andere opzet moet komen van de medische keuring voor het rijbewijs.
   Met Rijbewijstips en de Rijschoolzoeker helpen we jongeren op weg met het halen van hun autorijbewijs.
   Het CBR heeft de wachttijden voor de praktijkexamens auto weer op zijn website gezet.