CBR Info

Theorie-examens met tolk weer mogelijk op meer locaties

Theorie-examens met tolk weer mogelijk op meer locaties

Vanwege onze geldende coronamaatregelen is het op een aantal van onze locaties tijdelijk niet mogelijk geweest om theorie-examens met tolk af te nemen.

In Amsterdam, Deventer en Groningen hebben we nu extra ruimtes kunnen creëren waarin we op verantwoorde manier theorie-examens met tolk kunnen afnemen. Sinds maandag 12 oktober is het mogelijk om in Amsterdam weer tolkexamens te reserveren. Deventer en Groningen volgen vanaf 2 november. In Utrecht, Rijswijk en Eindhoven was het al die tijd mogelijk om tolkexamens te reserveren. Maar ook in Eindhoven komt er vanaf 26 oktober een extra ruimte vrij voor het afnemen van individuele theorie-examens en examens met tolk.

Let er bij het reserveren van een theorie-examen met tolk op dat u het juiste examen aanvraagt. Voor het auto theorie-examen met tolk gebruikt u de examencode BTH-I-T. Reserveert u in plaats van een tolk-examen een individueel begeleid examen, dan kunnen wij dit examen niet afnemen in verband met afwijkende plantijden. Een kandidaat regelt zelf via TolkenNet een officiële tolk voor dit examen. We raden aan dit minstens 14 dagen voor het examen te doen.

    Verder in CBR Info november 2020

    Het CBR doet er in deze coronatijd alles aan om de gezondheidsrisico’s voor medewerkers, klanten en opleiders te minimaliseren. We hebben veel veiligheidsmaatregelen genomen om besmetting met corona te voorkomen.
    Vanaf 1 november 2020 tot en met 31 maart 2021 is de winterbandenregeling weer van kracht. Examenauto’s op zomerbanden worden dan ongeschikt verklaard bij winterse omstandigheden.
    Door de coronacrisis heeft de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst) achterstanden bij het verlengen van verblijfsdocumenten.
    Vanwege onze geldende coronamaatregelen is het op een aantal van onze locaties tijdelijk niet mogelijk geweest om theorie-examens met tolk af te nemen.
    De social mediacampagne die het CBR de afgelopen zomer heeft gehouden om jongeren te wijzen op de Rijschoolzoeker en de Rijbewijstips was zeer succesvol.
    Naar verwachting gaat per 1 januari 2021 een wetswijziging in rondom de registratie- en kentekenplicht van landbouwvoertuigen. Dit heeft gevolgen voor het theorie- en praktijkexamen van het T-rijbewijs.
    Het CBR blijft ook na 1 januari 2021 theorie- en praktijkexamens afnemen voor het certificaat van directiechauffeur.
    In 2018 heeft EASA nieuwe leerdoelen gepubliceerd voor ATPL, CPL en IR.
    Korte nieuwsberichten over het CBR.