CBR Info

Samen sterk in coronatijd

Samen sterk in coronatijd

Het CBR doet er in deze coronatijd alles aan om de gezondheidsrisico’s voor medewerkers, klanten en opleiders te minimaliseren. We hebben veel veiligheidsmaatregelen genomen om besmetting met corona te voorkomen.

Zo hanteren we een hygiëneprotocol. Onderdeel daarvan is dat examinatoren en kandidaten bij alle rijexamens en rijtesten sinds mei een mondkapje dragen. Sinds september draagt iedereen die zich bij het CBR in de publieke ruimte beweegt een mondkapje dat het CBR geeft.

Hygiëneprotocol

In lijn met de oproep van het kabinet heeft de rijopleidings- en mobiliteitssector unaniem aangedrongen op het dragen van een mondkapje tijdens de rijles. Het CBR heeft dit intussen opgenomen in zijn hygiëneprotocol, in een uiterste poging om gezond te kunnen blijven werken. Sinds maandag 19 oktober neemt CBR geen praktijkexamen of rijtest meer af als tijdens de rijlessen vanaf die datum door opleider en leerling geen mondkapje is gedragen. Ook kandidaten voor het theorie-examen die door een opleider per taxibus of touringcar naar het examencentrum worden gebracht en daarbij aantoonbaar geen mondkapje droegen, zal CBR niet toelaten.

Uitgesteld

Mede dankzij alle maatregelen konden tot 19 oktober 2020 vrijwel alle rijexamens doorgaan. Helaas moesten in de dagen daarna tientallen rijexamens worden uitgesteld. De betrokken examenkandidaten hebben we hierover geïnformeerd via hun opleider. De uitgestelde examens kunnen zonder extra kosten worden ingehaald. Normaal kan dat binnen een paar weken. In deze coronatijd is dat helaas niet mogelijk.

Oproep Pechtold

In deze moeilijke periode doet onze algemeen directeur Alexander Pechtold met een videoboodschap een dringende oproep om samen de schouders eronder te zetten en ons te houden aan alle maatregelen. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat de rijlessen en examens zoveel mogelijk kunnen doorgaan op een veilige manier voor alle betrokkenen. Alleen met het juiste gedrag van iedereen kunnen we samen voorkomen dat we onze deuren moeten sluiten.

Zie:

     Verder in CBR Info november 2020

     Het CBR doet er in deze coronatijd alles aan om de gezondheidsrisico’s voor medewerkers, klanten en opleiders te minimaliseren. We hebben veel veiligheidsmaatregelen genomen om besmetting met corona te voorkomen.
     Vanaf 1 november 2020 tot en met 31 maart 2021 is de winterbandenregeling weer van kracht. Examenauto’s op zomerbanden worden dan ongeschikt verklaard bij winterse omstandigheden.
     Door de coronacrisis heeft de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst) achterstanden bij het verlengen van verblijfsdocumenten.
     Vanwege onze geldende coronamaatregelen is het op een aantal van onze locaties tijdelijk niet mogelijk geweest om theorie-examens met tolk af te nemen.
     De social mediacampagne die het CBR de afgelopen zomer heeft gehouden om jongeren te wijzen op de Rijschoolzoeker en de Rijbewijstips was zeer succesvol.
     Naar verwachting gaat per 1 januari 2021 een wetswijziging in rondom de registratie- en kentekenplicht van landbouwvoertuigen. Dit heeft gevolgen voor het theorie- en praktijkexamen van het T-rijbewijs.
     Het CBR blijft ook na 1 januari 2021 theorie- en praktijkexamens afnemen voor het certificaat van directiechauffeur.
     In 2018 heeft EASA nieuwe leerdoelen gepubliceerd voor ATPL, CPL en IR.
     Korte nieuwsberichten over het CBR.