CBR Info

Luchtvaart beroepsvliegers: invoering nieuwe ECQB

Luchtvaart beroepsvliegers: invoering nieuwe ECQB

In 2018 heeft EASA nieuwe leerdoelen gepubliceerd voor ATPL, CPL en IR.

Als gevolg van deze gewijzigde leerdoelen is er een nieuwe “European Central Question Bank” (ECQB), ofwel vragenbank, door EASA geïntroduceerd. EASA heeft hiervoor een transitieperiode van vier jaar voorgeschreven. Vanaf 8 september 2021 neemt het CBR de theorie-examens af op basis van deze nieuwe vragenbank. Tot 8 september 2021 wordt de huidige vragenbank toegepast.
Meer informatie.

    Verder in CBR Info november 2020

    Het CBR doet er in deze coronatijd alles aan om de gezondheidsrisico’s voor medewerkers, klanten en opleiders te minimaliseren. We hebben veel veiligheidsmaatregelen genomen om besmetting met corona te voorkomen.
    Vanaf 1 november 2020 tot en met 31 maart 2021 is de winterbandenregeling weer van kracht. Examenauto’s op zomerbanden worden dan ongeschikt verklaard bij winterse omstandigheden.
    Door de coronacrisis heeft de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst) achterstanden bij het verlengen van verblijfsdocumenten.
    Vanwege onze geldende coronamaatregelen is het op een aantal van onze locaties tijdelijk niet mogelijk geweest om theorie-examens met tolk af te nemen.
    De social mediacampagne die het CBR de afgelopen zomer heeft gehouden om jongeren te wijzen op de Rijschoolzoeker en de Rijbewijstips was zeer succesvol.
    Naar verwachting gaat per 1 januari 2021 een wetswijziging in rondom de registratie- en kentekenplicht van landbouwvoertuigen. Dit heeft gevolgen voor het theorie- en praktijkexamen van het T-rijbewijs.
    Het CBR blijft ook na 1 januari 2021 theorie- en praktijkexamens afnemen voor het certificaat van directiechauffeur.
    In 2018 heeft EASA nieuwe leerdoelen gepubliceerd voor ATPL, CPL en IR.
    Korte nieuwsberichten over het CBR.