CBR Info

Klantenquête uitgebreid

Klantenquête uitgebreid

Het CBR streeft naar een hoogwaardige dienstverlening. Daarom houdt het al sinds maart 2014 een dagelijkse klantenquête onder alle kandidaten voor het autopraktijkexamen.

Dit klanttevredenheidsonderzoek wordt op maandag 26 augustus uitgebreid. Dat gebeurt voor de praktijkexamens motor verkeersdeelneming, bromfiets en auto met aanhangwagen en voor de theorie-examens auto, motor en bromfiets in de Nederlandse taal. Later dit jaar wordt ook het klantonderzoek bij de beroepsexamens uitgebreid.

Autokandidaten

De enquête over het autopraktijkexamen wordt maandelijks ingevuld door zo’n 10.000 autokandidaten, ongeveer een derde van het totaal. Zij geven hun mening over de informatie in het ontvangstgesprek, het op het gemak stellen door de examinator en de toelichting op de uitslag van het examen. Daarnaast beoordelen zij de uitstraling van hun examenlocatie en de informatie op de website van het CBR. Al deze onderwerpen komen ook aan bod in de enquêtes over de overige praktijkexamens. De theoriekandidaten wordt onder meer gevraagd naar hun mening over het vinden van informatie over het rijbewijs, de voorbereiding op het examen en de omgang met CBR-medewerkers.

feedback

Verder in CBR Info september 2019

Om de hinder voor klanten vanwege de lange doorlooptijden bij de medische beoordelingen bij het CBR te verlichten heeft het ministerie van I&W voorgesteld dat 75-plussers vanaf 1 december 2019 onder bepaalde voorwaarden mogen blijven rijden als hun rijbewijs verloopt.
Sinds juli helpen we iedere nieuwe klant die een gezondheidsverklaring indient via ons nieuwe digitaal systeem.
Het CBR streeft naar een hoogwaardige dienstverlening. Daarom houdt het al sinds maart 2014 een dagelijkse klantenquête onder alle kandidaten voor het autopraktijkexamen.
Elke geslaagde kandidaat voor het autopraktijkexamen krijgt sinds maandag 12 augustus een zakje ADAS-autodrop van zijn examinator.
Chauffeurs die zijn geboren voor 1 juli 1955 hebben ooit, vanwege de leeftijd, automatisch de code 95 op het rijbewijs gekregen. De Europese Commissie vindt dat het automatisch geven van de code 95 niet had mogen plaatsvinden.
Vanaf 1 januari 2020 neemt het CBR de recreatievaartexamens af. Het gaat om het Klein vaarbewijs I en II en het Groot pleziervaartbewijs.