CBR Info

CBR campagne succesvol op Insta en YouTube

CBR campagne succesvol op Insta en YouTube

De social mediacampagne die het CBR de afgelopen zomer heeft gehouden om jongeren te wijzen op de Rijschoolzoeker en de Rijbewijstips was zeer succesvol.

In zes weken tijd leidde de campagne tot ruim 78.000 extra bezoeken voor de Rijschoolzoeker en bijna 160.000 extra bezoeken voor de Rijbewijstips. Die aantallen liggen veel hoger dan bij eerdere campagnes, zo is gebleken uit marktonderzoek.

Advertenties

Het CBR vindt het belangrijk om jongeren te voorzien van eerlijke informatie over het halen van het rijbewijs. De Rijschoolzoeker en de Rijbewijstips helpen daarbij. Daarom hielden we hiervoor een campagne op social media. Hierbij kregen jongeren tussen 16 en 24 jaar advertenties te zien op Instagram en YouTube. Zo krijgen jongeren rond hun 16e verjaardag een verwijzing naar de tip over het starten met je rijbewijs op je 16e. Daarnaast hebben we influencers Lieke, Birgit en Dylano ingezet die samen ruim 200.000 volgers hebben. Zij deelden hun ervaringen en tips via Instagram posts en stories. Via advertenties voor de Rijschoolzoeker op Google hebben we ook ouders bereikt van jongeren die hun rijbewijs willen halen.

Nuttig

Volgens het marktonderzoek is nu 64% van de ondervraagde jongeren bekend met onze campagne, twee jaar geleden was dit nog 41%. Ook blijkt dat zij de CBR-website steeds meer gebruiken om informatie te krijgen over rijscholen. Verder vinden zij onze informatie nuttig en duidelijk.
Op dit moment houden we nog een onderzoek onder de ouders van jongeren die het rijbewijs gaan halen. Hiermee willen we achterhalen welke rol en informatiebehoefte zij hebben en welke factoren een rol spelen bij de oriëntatie op de rijopleiding en de keuze van een rijschool.

Zie ook: CBR Rijbewijstips en CBR Rijschoolzoeker

    Verder in CBR Info november 2020

    Het CBR doet er in deze coronatijd alles aan om de gezondheidsrisico’s voor medewerkers, klanten en opleiders te minimaliseren. We hebben veel veiligheidsmaatregelen genomen om besmetting met corona te voorkomen.
    Vanaf 1 november 2020 tot en met 31 maart 2021 is de winterbandenregeling weer van kracht. Examenauto’s op zomerbanden worden dan ongeschikt verklaard bij winterse omstandigheden.
    Door de coronacrisis heeft de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst) achterstanden bij het verlengen van verblijfsdocumenten.
    Vanwege onze geldende coronamaatregelen is het op een aantal van onze locaties tijdelijk niet mogelijk geweest om theorie-examens met tolk af te nemen.
    De social mediacampagne die het CBR de afgelopen zomer heeft gehouden om jongeren te wijzen op de Rijschoolzoeker en de Rijbewijstips was zeer succesvol.
    Naar verwachting gaat per 1 januari 2021 een wetswijziging in rondom de registratie- en kentekenplicht van landbouwvoertuigen. Dit heeft gevolgen voor het theorie- en praktijkexamen van het T-rijbewijs.
    Het CBR blijft ook na 1 januari 2021 theorie- en praktijkexamens afnemen voor het certificaat van directiechauffeur.
    In 2018 heeft EASA nieuwe leerdoelen gepubliceerd voor ATPL, CPL en IR.
    Korte nieuwsberichten over het CBR.