CBR Info

Aanpassingen nieuwe Rijschoolzoeker

Aanpassingen nieuwe Rijschoolzoeker

Op 4 juli lanceerden we de nieuwe CBR-website met daarin een Rijschoolzoeker, als opvolger van rijschoolgegevens.nl. Al direct ontvingen we veel reacties en verbeterpunten, onder andere van rijscholen.

Waarvoor dank! De reacties die gebruikers geven op de Rijschoolzoeker zelf zijn overwegend positief (70 procent). In augustus registreerden we 31.474 bezoeken aan de Rijschoolzoeker. Een cijfer dat vergelijkbaar is met het maandelijkse bezoekcijfer van rijschoolgegevens.nl.

Met de brancheverenigingen zijn op 7 september de voorstellen voor verbetering besproken. In oktober hebben we die doorgevoerd:

De straal
De standaard zoekcirkel stond ingesteld op 25 kilometer; dit is verkleind naar 10 kilometer. Via de knop ‘Filteren’ kun je dichterbij of verder weg zoeken. Voor alle duidelijkheid: de Rijschoolzoeker toont alle rijscholen die examens afnemen in examenplaatsen binnen een straal van 10 kilometer van de gemeente die wordt ingevoerd. Dus het kan zijn dat die verder weg gevestigd zijn.

Filteren op aantal examens
Het maximum van de schuif met ‘aantal examens’ is ingesteld op ‘groter dan 300’.

Slagingspercentage bij Zoeken-op-rijschoolnaam
Bij het Zoeken-op-rijschoolnaam zijn de slagingspercentages nu ook te zien. Deze tonen we voor alle categorieën.

Gebruikersgemak
Ook in het ontwerp voeren we wat kleine aanpassingen door, zoals het vergroten van de invoervelden, het markeren van het actieve veld en korte beschrijvingen die helpen de juiste velden in te vullen.

Nu deze verbeteringen op de Rijschoolzoeker klaar zijn, gaan we hem online, zoals via social media, nog actiever onder de aandacht brengen.

rijschoolzoeker