Voor CCV-opleiders en -werkgevers

Vooruitgang door vakmensen

CCV en opleidingsinstituten zijn partners op het gebied van verhoging van de vakbekwaamheid van professionals in wegvervoer, binnenvaart, logistiek en luchtvaart. Hiermee bereiken we voor toekomstige professionals een goede basis voor een veilige deelname aan het verkeer en het vakbekwaam uitoefenen van hun beroep.

De visie van CCV is ‘vooruitgang door vakmensen’. Dit komt tot uitdrukking in het rendement van personen die na een opleiding en examen gekwalificeerd zijn. Waarbij de inhoud van de examens aansluiten bij de dagelijkse beroepspraktijk door de inzet van materiedeskundigen bij de productontwikkeling en het onderhoud op de examens.

Brancheorganisaties

Nederland kent een aantal rijschoolbrancheorganisaties. CCV stemt af met de BOVAG, de FAM en de VRB. Deze brancheorganisaties vormen voor CCV een belangrijke gesprekspartner. CCV betrekt de brancheorganisaties bij wijzigingen in bestaande producten en de ontwikkeling van nieuwe producten.

Met de CCV Raad vindt er gestructureerd overleg plaats om ervoor te zorgen dat de examens van CCV aansluiten bij de dagelijkse beroepspraktijk en dat rekening wordt gehouden met de wensen en belangen van werkgevers en werknemers. In de CCV-raad zijn de sociale partners van de sector Transport en Logistiek vertegenwoordigd.

Een vergelijkbare afstemming vindt plaats met de sociale partners van de binnenvaart sector in de Binnenvaartraad.

Informatie

Na inschrijving heeft u toegang tot TOP internet, het informatie- en reserveringscentrum van het CBR. Instructiefilms voor de bediening daarvan en andere informatie die van belang is voor een goede samenwerking, vindt u in het Vademecum van CCV.

Verder ontvangt u na inschrijving automatisch de CBR Info, het rijschoolmagazine van het CBR.

U kunt zich op losse nieuwsberichten abonneren via de Laatste nieuws-pagina.