Training voor keurend artsen en specialisten

E-learning voor keurend artsen

Een keurend arts is een willekeurige BIG-geregistreerde arts die voor een betrokkene informatie aan het CBR geeft voor de beoordeling van de rijgeschiktheid. De betrokkene benadert, na ontvangst van een brief van het CBR, zelf de keurend arts met de vraag of deze een aantekening voor hem wil plaatsen, een vragenformulier en/of het keuringsverslag wil invullen. Ook als behandelend arts kunt u deze informatie voor uw patiënten aan het CBR sturen. Voor de groep 2 rijbewijzen is hierop een uitzondering: alleen een arts verbonden aan een geregistreerde ARBO-dienst of een bedrijfsarts mag het keuringsverslag invullen.

Voor de keurend artsen hebben we een e-learning ontwikkeld. Deze e-learning behandelt zowel medisch inhoudelijke, procedurele, juridische en praktische onderwerpen rondom de beoordeling van de rijgeschiktheid die van belang zijn voor keurend artsen. De e-learning wordt afgesloten met een toets.

Deze e-learning staat in de leeromgeving bij plusport.

Schrijf u via bovenstaande link in voor deze e-learning . Vul eerst uw gegevens in. Daarna krijgt u een scherm te zien, waarin u aangeeft dat u keurend arts bent. Vervolgens krijgt u de beschikbare trainingen voor keurend artsen te zien te zien. Ook de e-learning voor het gebruik van ZorgDomein voor CBR keuringen vindt u in uw dashboard.

E-learning vrij beschikbaarOok artsen die (nog) niet keuren voor het CBR, maar wel meer willen weten over rijgeschiktheid en de CBR-procedure, kunnen de e-learning volgen. Deze e-learning is vrij toegankelijk voor alle artsen.

Meer informatie over wat u als keurend arts voor het CBR kunt betekenen vindt u hier.