Nieuws voor artsen

Nieuwsberichten

Het CBR beseft dat keuringen mogelijk ten gevolge van het coronavirus geen doorgang zullen kunnen vinden.
Wanneer u de komende weken een afspraak heeft met een arts voor een keuring betreffende de rijgeschiktheid raden wij u aan om contact op te nemen met de desbetreffende arts of specialist om te horen of de keuring doorgaat.
Zoals bij u wellicht bekend heeft het CBR met ernstige achterstanden te kampen. We werken hard aan het op orde krijgen van de werkvoorraad. Als keurend arts of specialist kunt u ons helpen met een paar handelingen die geen extra werk opleveren voor uzelf. Soms zelfs minder. Hieronder een overzicht met voorbeelden en achtergronden.
Na de informatie over rijden met epilepsie, ADHD en ADD is nu ook de informatie over rijden met dementie verbeterd. Deze is bestemd voor zowel patiënten en hun naasten, als zorgverleners.
Het CBR heeft, in samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de informatie op de website over rijden met ADHD en ADD verbeterd. Zo helpen we bestuurders om verkeersveilige keuzes te maken.
Goed nieuws voor gebruikers van geneesmiddelen met een stimulerende werking op het centrale zenuwstelsel (zogenaamde psychostimulantia).

Abonneren

Als u zich wilt abonneren op de nieuwsberichten voor artsen, dan kan dat via deze pagina. Vink dan naast uw interessegebieden als doelgroep 'Arts' aan.

Oudere berichten

feedback