Wilt u naar een andere arts?

Wilt u naar een andere arts?
Het kan voorkomen dat u een goede reden heeft om naar een andere arts te gaan dan de medisch specialist waarvoor u een verwijzing van het CBR hebt ontvangen. U kunt in zo'n geval direct na ontvangst van de verwijsbrief contact opnemen met het CBR. Wij bespreken dan de mogelijkheden met u voor een verwijzing naar een andere specialist. Houd u er wel rekening mee dat dit vertraging kan opleveren in de afhandeling van uw Gezondheidsverklaring.

U wordt altijd verwezen naar een specialist die specifiek voor het CBR keuringen verricht. Deze specialisten kennen de rijbewijseisen goed en beoordelen onafhankelijk of u aan deze eisen voldoet.

Oogarts kunt u zelf kiezen

Als u bent verwezen naar een oogarts mag u altijd zelf kiezen. U vindt een lijst met oogartsen die op korte termijn keuren op onze website.


Heeft u ADHD, ADD of autisme (ASS)?

Bij ADHD, ADD of autisme gaat u, na het invullen van de Gezondheidsverklaring, langs bij een psychiater voor een onderzoek. U ontvangt hiervoor een verwijzing van het CBR. Wilt u liever naar een andere psychiater, dan kunt u meestal een afspraak maken bij een onafhankelijke specialist uit deze lijst. Doet u voor het eerst rijexamen en heeft u ADHD of autisme, dan kunt u direct een afspraak maken met een andere specialist uit de lijst. Heeft u ADD of wilt u met ADHD of autisme uw rijbewijs verlengen? Neem dan vooraf eerst telefonisch contact op met het CBR om dit te bespreken, dan sturen wij u een nieuwe verwijzing.

feedback