Welke oogarts mag ik kiezen voor mijn rijbewijskeuring?

Het ligt aan uw verwijzing welke oogarts u kiest voor uw rijbewijskeuring. Bekijk hieronder wat u moet doen met uw verwijzing.

  • U bent verwezen naar een oogarts: Kies dan altijd zelf uw oogarts. U vindt op onze website een lijst met oogartsen. Deze artsen hebben zelf bij het CBR aangegeven dat zij op korte termijn, meestal binnen 2 weken, kunnen keuren. U mag ook een oogarts kiezen die niet op deze lijst staat. Elke oogarts die in Nederland geregistreerd is mag deze keuring uitvoeren.

  • U bent verwezen naar de Specialistenzoeker. U zoekt hierop zelf een oogarts uit. U mag alleen een oogarts kiezen die op de Specialistenzoeker staat.

  • U bent verwezen naar een specifieke oogarts: Maak een afspraak met de arts uit de brief. Dit ziet u op Mijn CBR. Als u heeft aangegeven dat u graag post ontvangt, krijgt u hier ook een brief over. Het is mogelijk dat er specifiek onderzoek plaats moet vinden dat niet door alle oogartsen wordt gedaan.

Wat kost de keuring door de oogarts?
Op de site van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) ziet u hoeveel een rijbewijskeuring door een oogarts maximaal mag kosten. Vraag voordat u een afspraak maakt bij de oogarts ook wat daar precies de kosten zijn. Zo weet u precies wat u kunt verwachten.

Meer informatie
Kosten gezondheidsverklaring en keuring
Hoe lang duurt het voordat de uitslag van de medische keuring bekend is?

feedback