Wat moet ik meenemen naar het praktijkexamen voor de bromfiets?

Om je bromfietsrijbewijs te krijgen, moet je slagen voor het theorie-examen bromfiets en het praktijkexamen bromfiets. Op onze website lees je alles over het behalen van je bromfietsrijbewijs.

Wat moet ik meenemen naar mijn praktijkexamen voor de bromfiets?
Naar je praktijkexamen voor de bromfiets neem je mee:

  • De uitnodiging voor je examen.
  • Je geldige identiteitsbewijs. Zonder identiteitsbewijs kun je geen examen doen.

Je moet ook geslaagd zijn voor het theorie-examen voor de bromfiets voordat je dit praktijkexamen kunt doen. De examinator controleert dit aan het begin van je examen. Je kunt het praktijkexamen voor de bromfiets niet doen als je alleen het theorie-examen voor de auto (B) hebt gedaan.
Tip: Zorg dat je 15 minuten voor je examen begint op de examenlocatie bent. Als je te laat bent kan je examen helaas niet doorgaan.

Moet ik een Gezondheidsverklaring indienen?
Voor het bromfietsrijbewijs heb je geen Gezondheidsverklaring nodig.

Welke kleding moet ik dragen bij het praktijkexamen voor de bromfiets?
Je bent verplicht om een goedgekeurde bromfietshelm te dragen. Verder raden we aan om tijdens het examen goede kleding te dragen. Denk daarbij aan handschoenen die je handen en polsen goed bedekken en aan hoge schoenen of laarzen die je enkels bedekken. Daarnaast is het aan te raden dat de jas je bovenarmen bedekt en de broek je benen.
De kleding moet jou beschermen als je valt of bijvoorbeeld de hete uitlaat van de bromfiets raakt. Ook moet de kleding je goed beschermen tegen de weersomstandigheden.

feedback