Wat moet ik doen als ik niet naar het onderzoek rijvaardigheid kan komen?

Als u een afspraak voor het onderzoek gemaakt heeft, kunt u alleen nog verzetten bij situaties die niet uw schuld zijn. In dit soort situaties moet u bewijs opsturen. Als u de situatie kon voorkomen of kunt veranderen, is het geen reden om het onderzoek te verzetten. Uw werk is bijvoorbeeld geen geldige reden.

Hoe laat ik weten dat ik wil verzetten?
Stuur een brief of een e-mail waarin u ons laat weten dat u wilt verzetten en stuur daarbij uw bewijs van de situatie mee. Als u niet kon komen door ziekte, moet dat medisch inhoudelijk bewijs zijn. Verstuur uw bewijs uiterlijk binnen 7 dagen na da datum waarop uw onderzoek zou zijn.

U kunt uw bericht op 2 manieren naar ons sturen:

 1. Per post naar:
  • CBR, divisie Rijgeschiktheid
   Postbus 3012
   2280 GA Rijswijk
 2. Per e-mail naar verhindering@cbr.nl. Let bij uw e-mail op het volgende:
  • Noem uw kandidaatsnummer in het onderwerp. Dit staat bij ‘ons kenmerk’ in onze berichten aan u.
  • Noem ‘verhindering onderzoek rijvaardigheid' in het onderwerp.
  • Noem het woord ‘onderzoek’ minstens 1 keer in uw mail.
  Zo zien we uw mail het snelst terug, en kunnen we u snel reactie geven.


Vervolg

Wij beoordelen uw bewijs. U krijgt binnen 5 werkdagen onze reactie. Heeft u nog geen reactie van het CBR ontvangen? Ga er dan vanuit dat het geplande onderzoek doorgaat.

 • Heeft u uw afspraak niet of niet op tijd afgezegd, maar u heeft wel een geldige reden? Dan maken wij een nieuwe afspraak voor het onderzoek rijvaardigheid. U hoeft voor deze nieuwe afspraak niet nog een keer te betalen.
 • Bent u niet naar het onderzoek geweest en had u geen geldige reden? Dan wordt uw rijbewijs ongeldig verklaard. U krijgt uw geld niet terug. U krijgt hierover 1 week na de datum van het onderzoek bericht van het CBR.


Meer informatie

Mijn rijbewijs is ongeldig verklaard naar aanleiding van het onderzoek rijvaardigheid. Hoe krijg ik weer een geldig rijbewijs?