Wat moet ik doen als ik niet naar het medisch onderzoek kan komen?

Als u een afspraak voor het onderzoek gemaakt heeft, kunt u alleen nog verzetten bij situaties die niet uw schuld zijn. In dit soort situaties moet u bewijs opsturen. Als u de situatie kon voorkomen of kunt veranderen, is het geen reden om het onderzoek te verzetten. Uw werk is bijvoorbeeld geen geldige reden.

Hoe laat ik weten dat ik wil verzetten?
Stuur een brief of een e-mail waarin u ons laat weten dat u wilt verzetten en stuur daarbij uw bewijs van de situatie mee. Als u niet kon komen door ziekte, moet dat medisch inhoudelijk bewijs zijn. Verstuur uw bewijs uiterlijk binnen 7 dagen na da datum waarop uw onderzoek zou zijn.

Weet u van tevoren al dat u niet kunt komen? Annuleer dan ook zelf de afspraak bij de specialist.

U kunt uw bericht op 2 manieren naar ons sturen:

 1. Per post naar:
  • CBR, divisie Rijgeschiktheid
   Postbus 3012
   2280 GA Rijswijk
 2. Per e-mail naar verhindering@cbr.nl. Let bij uw e-mail op het volgende:
  • Noem uw kandidaatsnummer in het onderwerp. Dit staat bij ‘ons kenmerk’ in onze berichten aan u.
  • Noem ‘verhindering onderzoek medisch’ in het onderwerp.
  • Noem het woord ‘onderzoek’ minstens 1 keer in uw mail.
  Zo zien we uw mail het snelst terug, en kunnen we u snel reactie geven.

Vervolg
Een medisch adviseur van het CBR beoordeelt uw bewijs. U krijgt binnen 5 werkdagen reactie. Heeft u nog geen reactie van het CBR ontvangen? Ga er dan vanuit dat het geplande onderzoek doorgaat.

 • Heeft u uw afspraak niet of niet op tijd afgezegd, maar heeft u wel een geldige reden? Dan krijgt u een brief waarin wij u vragen om een nieuwe afspraak voor het medisch onderzoek te maken. U hoeft voor deze nieuwe afspraak niet nogmaals te betalen.
 • Bent u niet naar het onderzoek geweest en had u geen geldige reden? Dan wordt uw rijbewijs ongeldig verklaard. Dit betekent dat u niet mag rijden tot u het onderzoek heeft gedaan en u geschikt bent om te rijden. Ook kan uw arts kosten in rekening brengen als u niet komt. Neem hiervoor contact op de arts waar u de afspraak had staan.

Meer informatie
Ik heb niet meegewerkt aan het mij opgelegde medisch onderzoek. Hoe krijg ik mijn rijbewijs terug?


feedback