Wat moet ik doen als ik niet naar het medisch onderzoek kan komen?

U moet deelnemen aan het onderzoek. We verwachten dat u er alles aan doet om aanwezig te zijn. Als u heeft betaald, krijgt u een brief met een verwijzing naar een arts. U maakt zelf een afspraak met de arts.

Is het onderzoek ingepland? Dan is verplaatsen van het onderzoek alleen mogelijk in situaties die niet uw schuld zijn. In dit soort situaties moet u bewijs opsturen. Als u de situatie kon voorkomen of kunt veranderen, is het geen reden om het onderzoek te verzetten.

Kon u niet komen door ziekte? Stuur dan medisch inhoudelijk bewijs binnen 7 dagen op na het onderzoek. Stuur dit per post naar:
CBR, divisie Rijgeschiktheid
Postbus 3012
2280 GA Rijswijk
Een medisch adviseur van het CBR beoordeelt dit. Kan u niet komen door werk? Dan geldt dit niet als geldige reden.

Heeft u nog geen reactie van het CBR ontvangen? Dan gaat het onderzoek nog door.

Vervolg

  • Heeft u uw afspraak niet of niet tijdig afgezegd, maar u heeft wel een geldige reden? Dan maken wij een nieuwe afspraak voor het medisch onderzoek. U hoeft voor deze nieuwe afspraak niet nogmaals te betalen.

  • Bent u niet naar het onderzoek geweest en had u geen geldige reden? Dan wordt uw rijbewijs ongeldig verklaard. Dit betekent dat u niet mag rijden tot u het onderzoek heeft gedaan en u geschikt bent om te rijden. U krijgt hierover 1 week na de onderzoeksdatum bericht van het CBR. Ook kan uw arts kosten in rekening brengen als u niet komt. Neem hiervoor contact op de arts waar u de afspraak had staan.


Meer informatie

Ik heb niet meegewerkt aan het mij opgelegde medisch onderzoek. Hoe krijg ik mijn rijbewijs terug?

feedback