Wat moet ik doen als ik niet naar het medisch onderzoek kan komen?

Het ligt eraan wanneer uw afspraak voor het onderzoek is of u uw afspraak nog kunt verzetten.

Afspraak is buiten 2 dagen
Is uw afspraak buiten 2 dagen (48 uur)? Dan kunt u de specialist waar u de afspraak heeft staan vragen om een nieuwe afspraak. Neem contact op met uw specialist.

Let op: de afspraak moet binnen 8 weken zijn vanaf de datum op de brief waarin wij u vroegen om een afspraak te maken. In de brief staat voor wanneer uw afspraak moet zijn. Deze datum kan niet verlengd worden.

Afspraak is binnen 2 dagen of is al geweest
U kunt uw afspraak niet meer verzetten. U moet de specialist zelf bellen om te laten weten dat u niet komt. Vraag de specialist om zo snel mogelijk de verklaring dat u niet kwam naar het CBR te sturen.
Kunt u niet komen door een situatie die niet uw schuld is? Dan stuurt u bewijs naar ons toe. Als u de situatie kon voorkomen of kunt veranderen, is het geen reden om niet naar het onderzoek te gaan. Uw werk is bijvoorbeeld geen geldige reden.

Hoe stuur ik bewijs op?
Stuur een brief of een e-mail waarin u ons laat weten dat niet naar het onderzoek kon komen met daarbij uw bewijs van de situatie. Als u niet kon komen door ziekte, moet dat medisch inhoudelijk bewijs zijn. Verstuur uw bewijs uiterlijk binnen 7 dagen na da datum waarop uw onderzoek zou zijn.


U kunt uw bericht op 2 manieren naar ons sturen:
 1. Per post naar:
  • CBR, divisie Rijgeschiktheid
   Postbus 3012
   2280 GA Rijswijk
 2. Per e-mail naar verhindering@cbr.nl. Let bij uw e-mail op het volgende:
  • Noem uw kandidaatsnummer in het onderwerp. Dit staat bij ‘ons kenmerk’ in onze berichten aan u.
  • Noem ‘verhindering onderzoek medisch’ in het onderwerp.
  • Noem het woord ‘onderzoek’ minstens 1 keer in uw mail.
  Zo zien we uw mail het snelst terug, en kunnen we u snel reactie geven.


Vervolg

Wij beoordelen uw bewijs. U krijgt binnen 5 werkdagen onze reactie. Dit zijn de 2 mogelijkheden:

 • Beoordelen wij dat u een geldige reden heeft? Dan krijgt u een brief waarin wij u vragen om een nieuwe afspraak voor het medisch onderzoek te maken. U betaalt zelf de kosten aan de specialist.
 • Bent u niet naar het onderzoek geweest en had u geen geldige reden? Dan wordt uw rijbewijs ongeldig verklaard. Dit betekent dat u niet mag rijden tot u het onderzoek heeft gedaan en u geschikt bent om te rijden. Ook kan uw specialist kosten in rekening brengen als u niet komt. Neem hiervoor contact op de specialist waar u de afspraak had staan.


Meer informatie
Ik heb niet meegewerkt aan het mij opgelegde medisch onderzoek. Hoe krijg ik mijn rijbewijs terug?

feedback