Wat moet ik doen als ik niet naar de cursus kan komen?

Als u niet naar de cursus kunt komen, is het belangrijk dat u dit aan ons laat weten. Want als u zonder iets te laten weten niet naar de cursus gaat, wordt uw rijbewijs ongeldig verklaard. Dit betekent dat u niet mag rijden tot u de cursus volgt en goed heeft afgerond. Lees hier wat u moet doen. Geef het dus zo snel mogelijk aan ons door als u niet kunt komen.

Hoe laat ik weten dat ik niet naar de cursus kan komen?
U kunt ons op verschillende manieren laten weten dat u de cursus wilt afzeggen. Stuur meteen uw bewijs mee als dat in uw situatie nodig is.

 1. Telefoon
  Bel naar onze Klantenservice. Dit is de snelste manier.

 2. E-mail
  Stuur een mail naar verhindering@cbr.nl. Zet in het onderwerp:
  • ons kenmerk (deze vindt u terug in onze berichten beginnend met REL/ gevolgd door 10 cijfers);
  • de woorden ‘verhindering cursus’.

 3. Post
  Stuur een brief. Noem hierbij het kenmerk dat u terugvindt op onze berichten aan u. Het kenmerk begint met REL/ en wordt gevolgd door 10 cijfers. Stuur dit naar:

  CBR, afdeling Mededelingen
  Postbus 3012
  2280 GA Rijswijk

Wat gebeurt er nadat ik heb afgezegd?
Wij sturen u binnen 5 werkdagen onze reactie. Per mail als u ons gemaild heeft en per post als u per post heeft afgezegd. U leest dan of wij uw afzegging goedkeuren. Ook leest u welke stappen u nu moet nemen.

Mijn afzegging is goedgekeurd
U hoeft niet te komen op de dagen waarop u heeft afgezegd. In uw bericht staat hoe u de cursus opnieuw inplant. Afhankelijk van welke cursusdagen u niet kunt, moet u 1 van de cursusdagen of de gehele cursus opnieuw plannen.

Mijn afzegging is afgekeurd

 • Heeft u vooraf afgezegd? Dan moet u alsnog naar de cursus komen.
 • Heeft u achteraf laten weten dat u niet kon komen? Dan wordt uw rijbewijs ongeldig verklaard. Als u weer een geldig rijbewijs wilt, moet u de cursus alsnog doen. Bekijk hoe u dat doet voor de LEMA, EMA, EMD, LEMG en EMG.

Goed om te weten

 • Als het mogelijk is, zeg af vóórdat de cursus begint.
 • Houd er rekening mee dat we om bewijs kunnen vragen.

feedback