Wat moet ik doen als ik niet naar de cursus kan komen?

U kunt alleen afmelden als u echt niet naar de cursus kunt komen. Bijvoorbeeld omdat u erg ziek bent of een begrafenis heeft. Stuur uw afmelding met bewijs naar ons toe. Doe dit zo snel mogelijk, het liefst uiterlijk 1 week voor uw cursusdag. Dit kan op 2 manieren:

 1. Per e-mail
  Stuur een mail naar Rijgeschiktheid.mededelingen@cbr.nl. Zet in het onderwerp:
  • ons kenmerk (deze vindt u terug in onze berichten beginnend met REL/ gevolgd door een aantal cijfers);
  • de woorden ‘verhindering cursus’.

 2. Per post
  Stuur een brief met de reden dat u verhinderd bent. Noem hierbij het kenmerk dat u terugvindt op onze berichten aan u. Het kenmerk begint met REL/ en wordt gevolgd door een aantal cijfers.
  Vergeet niet uw bewijs hierbij mee te sturen. Stuur dit naar:

  CBR, afdeling mededelingen
  Postbus 3012
  2280 GA Rijswijk

Belangrijk om te weten: komt u te laat voor de cursus of komt u niet zonder iets aan ons te laten weten? Dan mag u de cursus niet meer volgen. Uw rijbewijs wordt ongeldig. Dit betekent dat u niet mag rijden tot u de cursus volgt en goed heeft afgerond.

Als u eenmaal een dag heeft gemist, heeft het geen zin om de andere dagen nog te komen.

Vervolg
Wij beoordelen of uw verhindering akkoord is. U krijgt hierover een bericht. Krijgen wij het bewijs minder dan 1 week voor uw cursusdag binnen? Dan nemen we uw verhindering ook in behandeling. U loopt dan wel het risico dat u verhindering niet akkoord is. Als u dan niet bij de cursus bent geweest verklaren wij uw rijbewijs ongeldig.

Corona
In verband met corona moet een cursus ook verplaatst worden als u ziekteverschijnselen heeft of wanneer u de afgelopen 2 weken een land met code oranje of rood heeft bezocht. Neem in dit geval ook contact met ons op.

feedback