Wat moet ik doen als ik mijn rijbewijs moet opsturen, maar dit niet meer heb?

De politie heeft mijn rijbewijs
Heeft de politie uw rijbewijs meegenomen en heeft u het nog niet terug? Of heeft het OM het rijbewijs ingenomen? Stuur het dan op zodra u het weer heeft.

Mijn rijbewijs is kwijt of gestolen
Doe aangifte van de vermissing. Dat kan op 2 manieren:

 1. Vul bij de gemeente een verklaring in dat u uw rijbewijs kwijt bent. U hoeft dus niet naar de politie om aangifte te doen. In plaats van uw rijbewijs stuurt u de originele verklaring van vermissing van de gemeente per post naar:

  CBR
  Divisie Rijgeschiktheid, afdeling Mededelingen
  Lange Kleiweg 60
  2288 GK Rijswijk

  Een kopie, e-mail of fax accepteren wij niet.

 2. Geef bij de RDW aan dat u uw rijbewijs kwijt bent. Door uw melding bij de RDW wordt uw rijbewijs direct ongeldig. Nadat de melding is geregistreerd, krijgt u een schriftelijke bevestiging. De melding komt ook direct bij ons binnen. U hoeft niets naar ons toe te sturen.
  Let op: melding van vermissing doen bij de RDW kan alleen als uw rijbewijs nog geldig was toen u het kwijtraakte. Was het rijbewijs al ongeldig, of was het ingevorderd? Dan moet u naar de gemeente voor de aangifte.

U doet de aangifte van vermissing bij uw gemeente, óf bij de RDW. Het is niet mogelijk om allebei tegelijk te doen.

Wat moet ik doen als ik geen verklaring van vermissing van de gemeente krijg en geen melding kan doen via de RDW?
In sommige gemeenten is het niet meer mogelijk om een verklaring van vermissing van uw rijbewijs te krijgen. Als u ook niet via de RDW kunt melden dat uw rijbewijs kwijt is, moet u dan alsnog aangifte doen bij de politie. Het originele proces verbaal van vermissing dat u van de politie krijgt stuurt u op naar het CBR.