Wat moet ik doen als ik de kosten voor de korte cursus alcohol en verkeer (LEMA) niet kan betalen?

De kosten van de korte cursus alcohol en verkeer bestaan uit twee delen: de opleggingskosten (€ 433,00 in 2023) en de uitvoeringskosten (€ 258,00 in 2023). Eerst krijgt u de factuur voor de opleggingskosten. Als u deze heeft betaald, ontvangt u de factuur voor de uitvoeringskosten. Beide facturen moet u in 1 keer betalen. Helaas is het niet mogelijk om deze kosten in termijnen te betalen.

Ik kan de kosten nu niet betalen. Kan ik uitstel krijgen?
Wilt u wel betalen, maar heeft u meer tijd nodig? Bel ons dan vóór de uiterste betaaldatum. Dan kunt u wat meer tijd krijgen om te betalen. Zo voorkomt u dat wij uw rijbewijs ongeldig verklaren omdat u niet betaald heeft.

Wat gebeurt er als ik te laat betaal?
Als u de opleggingskosten of uitvoeringskosten niet op tijd betaalt, wordt uw rijbewijs ongeldig verklaard. Ook schakelen we een incassobureau in voor de opleggingskosten Zij zorgen ervoor dat u het openstaande bedrag betaalt. Voor vragen over een lopende incassoprocedure kunt u terecht bij Intrum. Contactgegevens vindt u in de incassobrief of op de website van Intrum.

Daarom is het belangrijk dat u zo snel mogelijk contact met ons opneemt als u de kosten niet kunt betalen. Doe dit in ieder geval vóór de uiterste datum waarop u betaald moet hebben. Dat is 5 weken na de datum die op uw brief met de rekening staat.

Meer informatie
Meer informatie over de betaling vindt u in uw brief met het besluit.

feedback