Wat is ZorgDomein?

Wat is ZorgDomein?
ZorgDomein is het grootste Nederlandse platform voor communicatie tussen artsen en specialisten, dat een veilige onderlinge communicatie mogelijk maakt.

Hoe vind ik een arts die met ZorgDomein werkt?
Dat kunt u niet zelf opzoeken. Wat u kunt doen, is vooraf telefonisch informeren bij de arts van uw keuze of hij/zij met ZorgDomein werkt.

Wat is een ZorgDomein code en waar vind ik deze code?
Een ZorgDomein code (ZD-code) is een code waarmee de arts uw dossier gemakkelijk op kan zoeken en het keuringsrapport en/of verslag snel digitaal in kan dienen. Verloopt uw rijbewijs op of na uw 75ste of wilt u een groot rijbewijs aanvragen, dan dient u altijd gekeurd te worden. Na het invullen van de Gezondheidsverklaring ontvangt u een verwijsbrief voor een arts. In deze verwijsbrief, die u van het CBR ontvangt, staat een ZD-code vermeld. Wordt u doorverwezen naar meerdere artsen, dan vindt u in de verwijsbrief meerdere ZD-codes.

Bijlagen kunnen nog niet digitaal worden verzonden. Wanneer er bijlagen moeten worden meegestuurd, stuurt de arts of uzelf deze documenten per post naar het CBR.

Het CBR voert het gebruik van ZorgDomein gefaseerd in. Als u geen ZD code in uw verwijsbrief ontvangt, dan kan uw arts het rapport nog niet digitaal insturen.

Wat gebeurt er als ik een afspraak heb met een arts die niet met ZorgDomein werkt?
Het heeft duidelijke voordelen als een arts met ZorgDomein werkt. Als dat niet het geval is, vult de arts de formulieren op papier in. Vervolgens stuurt de arts of uzelf de formulieren per post naar het CBR. Omdat nog niet alle artsen met ZorgDomein werken wordt in de brief bij de verwijzing gevraagd ook altijd het formulier en eventuele andere documenten uit te printen en mee te nemen. 
 

feedback