Wat is ZorgDomein en waar vind ik mijn ZD-code?

Met ZorgDomein kan uw arts of specialist uw rapporten digitaal naar ons versturen voor uw rijbewijskeuring. Hiervoor krijgt u een unieke ZD-code. Deze vindt u op de verwijsbrief. De code zorgt ervoor dat we direct uw rapport van de arts kunnen koppelen aan uw dossier van het CBR. Zo weet u snel of u veilig de weg op kunt.

Hoe gaat een rijbewijskeuring via ZorgDomein?

Als u wilt dat uw arts of specialist de rapporten via ZorgDomein naar ons toe stuurt, neemt u de volgende stappen:

1. Maak een afspraak met een arts of specialist die met ZorgDomein werkt
Er is helaas geen overzicht van artsen die met ZorgDomein werken. Maar, bijna alle artsen gebruiken ZorgDomein. U hoeft daarom niet specifiek op zoek naar een arts die ZorgDomein gebruikt. Als u een geschikte arts bij u in de buurt kiest, is de kans is groot dat deze arts ZorgDomein gebruikt. Wilt u het helemaal zeker weten? Bel dan voordat u een afspraak maakt even naar de arts om dit te vragen. Ook als de arts geen ZorgDomein gebruikt, kan de afspraak wel doorgaan.

Bent u verwezen naar een specialist? Kies dan een specialist uit de Specialistenzoeker. Deze maken allemaal gebruik van ZorgDomein.

2. Neem uw ZD-code mee naar uw afspraak

De arts of specialist heeft uw ZD-code(s) nodig om uw rapporten naar het CBR te sturen. U vindt uw ZD-code(s) in uw verwijsbrief. Zonder de code kan de arts uw gegevens niet opzoeken. Als u meerdere verwijzingen heeft gekregen, heeft elke verwijzing een eigen ZD-code.

Deze brief kunt u altijd terugzien in  Mijn CBR. Volg de onderstaande stappen:

Stappenplan Mijn CBR

3. Wacht op reactie van het CBR
Zodra uw arts of specialist uw rapporten via ZorgDomein naar ons stuurt, gaan wij aan de slag met de beoordeling. Als uw arts of specialist de rapporten heeft verstuurd, krijgt u hier automatisch een kopie van in Lopende zaken op Mijn CBR. U krijgt onze reactie binnen 4 weken.

  • Als u een papieren Gezondheidsverklaring heeft opgestuurd, of als u uw correspondentievoorkeur op ‘op papier’ heeft gezet in Mijn CBR, dan krijgt u onze reactie per post. U ziet deze brief ook terug in Mijn CBR.
  • Als uw correspondentievoorkeur op ‘digitaal’ staat, krijgt u onze reactie alleen in Mijn CBR. U krijgt een e-mail als het bericht in Mijn CBR voor u klaar staat.

Wat doe ik als mijn ZD-code niet meer werkt?
Als u te lang gewacht heeft met het maken van een afspraak, of als u een verwijzing gemist heeft, verloopt uw ZD-code. U krijgt dan een brief van het CBR waarin staat dat wij uw aanvraag niet verder kunnen beoordelen. U krijgt dan nog 8 weken de tijd om de gevraagde informatie op te sturen. Dat moet dan via de post.

Kan mijn rijbewijskeuring ook zonder ZorgDomein?
Ja, dit kan wel als u bent verwezen naar een keuringsarts. U of uw arts kan de rapporten ook per post versturen naar het CBR. Kijk wat u moet doen als u geen gebruik wilt maken van ZorgDomein.
Dit kan niet als u bent verwezen naar een specialist. Alle medisch specialisten waar het CBR mee samenwerkt, werken met ZorgDomein.


Meer informatie
Hoe lang duurt het voordat de uitslag van de medische keuring bekend is?
Kan ik mijn rijbewijskeuring doen zonder ZorgDomein?

feedback