Wat doe ik als ik een onbetrouwbare website tegenkom?

Helaas zijn er op het internet veel websites die u proberen te misleiden. Van reserveringswebsites waarbij u meer geld kwijtraakt dan nodig is, tot websites die illegale rijbewijzen en certificaten aanbieden. Vul daarom nooit zomaar uw gegevens in.  

Onbetrouwbare websites
Online kunt u websites tegenkomen die mensen proberen op te lichten of andere illegale dingen doen. Er zijn bijvoorbeeld websites waar rijbewijzen, vaarbewijzen of andere certificaten te koop worden aangeboden. Voor het behalen van een rijbewijs moeten altijd examens worden afgelegd. Het direct kopen van een rijbewijs is illegaal en dus strafbaar. Ook kunnen deze websites misbruik maken van de persoonsgegevens die u invult. Hiermee kan fraude worden gepleegd. Het is dus belangrijk dat u goed uitkijkt voor dit soort websites.  

Hoe meld ik een onbetrouwbare website?
Op de website van de politie vindt u een overzicht van onbetrouwbare websites die bij de politie bekend zijn. Typ in de zoekbalk ‘malafide handelspartijen’ in om op deze pagina te komen. Komt u een site tegen die hier niet tussenstaat? Doe dan aangifte of meld de website via een contactformulier van de politie.  

feedback