Wanneer wordt een rijexamen uitgesteld?

Het CBR bekijkt per dag en per examen of het examen door kan gaan. Een examen wordt uitgesteld als deze bijvoorbeeld door heel slecht weer of de situatie van de wegen niet kan doorgaan.

Wie stelt het examen uit?
De aanwezige examinatoren nemen samen de beslissing om een rijexamen uit te stellen. Zij besluiten ook wanneer de examens weer door kunnen gaan. De examinatoren kunnen ook beslissen dat bepaalde examens wel door kunnen gaan, maar andere niet. Bijvoorbeeld auto-examens wel, maar motorexamens niet.

Hoe weet ik of mijn examen doorgaat?
Heeft de examinator niet aan je rijopleider laten weten dat je examen wordt uitgesteld? Dan moet je ervan uitgaan dat het examen doorgaat. Heb je zelf zonder tussenkomst van een opleider gereserveerd? Dan neemt het CBR contact met jou op als je examen niet doorgaat.

Informatie over uitgestelde examen door het coronavirus vind je hier.

Kan het rijexamen ook tijdens mijn examenrit nog beëindigd worden?
Ja, het rijexamen kan tijdens de examenrit beëindigd worden als dat nodig is. Je krijgt dat dan te horen van de examinator. Daarna rij je terug naar het examencentrum.

Wanneer kan ik mijn uitgestelde examen inhalen?
Als je examen is uitgesteld, zorgen we ervoor dat je zo snel mogelijk je examen in kunt halen. Het CBR probeert ervoor te zorgen dat je een herexamen voor de auto binnen 5 weken kunt reserveren en andere praktijkexamens binnen 7 weken. Als de wachttijden hoger dan normaal zijn, kan dit langer duren. Vraag je opleider om een nieuw examen voor je te reserveren.

feedback