Wanneer wordt een rijexamen uitgesteld?

Het CBR bekijkt per dag en per tijd of het examen door kan gaan. Een examen wordt uitgesteld als dat niet kan doorgaan. Bijvoorbeeld door heel slecht weer.

Wie stelt het examen uit?
De aanwezige examinatoren nemen samen de beslissing om een rijexamen uit te stellen. Zij besluiten ook wanneer de examens daarna wel weer door kunnen gaan. De examinatoren kunnen ook beslissen dat bepaalde examens wel door kunnen gaan, maar andere niet. Bijvoorbeeld auto-examens wel, maar motorexamens niet.

Hoe weet ik of mijn examen doorgaat?
Heeft de examinator niet aan je rijopleider laten weten dat je examen wordt uitgesteld? Dan moet je ervan uitgaan dat het examen doorgaat. Heb je zelf zonder tussenkomst van een opleider gereserveerd? Dan neemt het CBR contact met jou op als je examen niet doorgaat.

Kan het rijexamen ook tijdens mijn examenrit nog beëindigd worden?
Ja, het rijexamen kan tijdens de examenrit beëindigd worden als dat nodig is. Je krijgt dat dan te horen van de examinator. Daarna rijd je terug naar het examencentrum.

Wanneer kan ik mijn uitgestelde examen inhalen?
Als je examen is uitgesteld, willen we ervoor zorgen dat je een herexamen voor de auto binnen 5 weken kunt reserveren en andere praktijkexamens binnen 7 weken. Als de wachttijden hoger dan normaal zijn, kan dit langer duren. Vraag je opleider om een nieuw examen voor je te reserveren.