Wanneer mag ik herexamen doen?

Wanneer je herexamen mag doen,‚ÄĮverschilt per soort examen. Je opleider ziet in ons systeem wanneer er een plek is voor jou. Hieronder leggen we uit wat tijdelijk de regels zijn om herexamen te doen.

Ik doe praktijkexamen auto
Eerste keer gezakt
Ben je voor de eerste keer gezakt voor je examen voor de auto? Dan mag je op zijn vroegst na 4 weken herexamen doen. Zo kan je werken aan je verbeterpunten.

Tweede keer of vaker gezakt
Ben je voor de tweede keer of vaker gezakt voor je examen voor de auto? Dan heb je langer de tijd nodig om te werken aan je verbeterpunten. Daarom mag je op zijn vroegst na 10 weken weer afrijden.

Ik doe praktijkexamen bromfiets, brommobiel, motor verkeersdeelneming of auto met aanhangwagen
Ben je gezakt voor een examen bromfiets, brommobiel, motor verkeersdeelneming of auto met aanhangwagen? Dan mag je op zijn vroegst na 4 weken weer afrijden. Voor deze examens maakt het niet uit of je voor het eerst of vaker herexamen doet.

Wanneer mag ik herexamen doen als mijn examen is afgebroken?
Als je examen voor de auto is afgebroken door verkeersgevaarlijk gedrag, moet je minstens 15 weken wachten voordat je herexamen mag doen. Voor het examen bromfiets, brommobiel, motor verkeersdeelneming of auto met aanhangwagen is dat minstens 6 weken. Zo heb je langer de tijd om goed te leren rijden. Hier is geen uitzondering op mogelijk.

Goed om te weten
We helpen je graag om je rijbewijs te halen. Bekijk onze tips:

Meer informatie
Waarom ben ik gezakt voor mijn praktijkexamen?
Wat is de gemiddelde wachttijd voor een examen?
Praktijkexamen aanvragen

feedback