Wanneer krijg ik antwoord na het insturen van mijn Gezondheidsverklaring?

U ontvangt binnen 4 weken na het inleveren van uw Gezondheidsverklaring bericht van ons over de vervolgstappen. Verloopt uw rijbewijs in deze periode? En stuurde u uw Gezondheidsverklaring meer dan 3 maanden voor de verloopdatum van uw rijbewijs op? Dan krijgt u binnen 10 dagen al bericht. De vervolgstappen hangen af van uw persoonlijke situatie.

Op Mijn CBR kunt u zien wat de status van uw Gezondheidsverklaring is. Dit staat op Mijn CBR onder Lopende zaken. Heeft u na 4 weken nog geen reactie? Neem dan contact op met onze Klantenservice.

Wanneer krijg ik een ontvangstbevestiging?
U levert een Gezondheidsverklaring in via Mijn CBR. Daarna krijgt u binnen 1 uur een ontvangstbevestiging via e-mail.
Heeft u een Gezondheidsverklaring per post opgestuurd? Dan krijgt u een ontvangstbevestiging binnen 1 week in de brievenbus.

Wanneer hoor ik iets als ik rijgeschikt ben?
Als u gezond genoeg bent om te rijden, krijgt u via Mijn CBR gelijk het bericht dat u rijgeschikt bent.
Heeft u de Gezondheidsverklaring met de post opgestuurd? Dan ontvangt u dit besluit tegelijk met de ontvangstbevestiging.

Wanneer hoor ik iets als er meer informatie nodig is?
Het kan zijn dat we meer informatie nodig hebben om te bepalen of u rijgeschikt bent. U ontvangt hier binnen 4 weken een bericht van ons over. We verwijzen u dan naar een arts voor een keuring of nodigen u uit om een rijtest te doen.

Meer informatie
Ik ben verwezen naar een specialist of keuringsarts, wat moet ik doen?
Hoe kom ik aan het keuringsverslag?


feedback