Waarom moet ik naar een arts of specialist?

Nadat u een Gezondheidsverklaring invult, beoordeelt het CBR of u veilig de weg op kan. Soms is er onderzoek nodig om dit te bepalen. We verwijzen u dan door naar een arts of specialist.

In uw verwijsbrief leest u meer over waarom u naar een arts of specialist moet. Dit kan een van de volgende redenen hebben:

Ik heb een medische situatie
In dit geval verwijzen wij u naar een arts of specialist. Deze kan door zijn of haar kennis antwoord geven op de extra vragen die wij hebben over uw gezondheid. Of maakt een rapport op basis van een lichamelijk onderzoek. Bij veel aandoeningen zijn wij volgens de wet verplicht om u te laten beoordelen door een specialist. Op onze website vindt u veel voorkomende aandoeningen en naar welke specialist wij u verwijzen.

Ik ben 75 jaar of ouder
Als uw rijbewijs verloopt op of na uw 75ste verjaardag dan moet u medisch gekeurd worden door een keuringsarts als u uw rijbewijs wilt verlengen. Er is dan een lichamelijk onderzoek nodig.

Ik wil een groot rijbewijs halen of verlengen
Bij het besturen van een vrachtwagen of bus is het extra belangrijk dat u gezond genoeg bent om te rijden. Daarom moet u naar een arbo- of bedrijfsarts en in sommige gevallen ook naar een specialist.

Meer informatie
Hoe vind ik een keuringsarts of specialist?