Waar vind ik mijn ZD-code? 

U vindt de ZD-code in uw verwijsbrief naar een arts of specialist. Dit is een code van ZorgDomein. Als u uw Gezondheidsverklaring op papier heeft ingevuld, krijgt u uw verwijsbrief per post. Heeft u uw Gezondheidsverklaring digitaal ingevuld? Dan krijgt u een mail met een verwijzing naar Mijn CBR: 

  1. Ga naar Mijn CBR
  2. Log in met DigiD met sms-controle of de DigiD-app
  3. Ga naar Mijn dossier 
  4. Klik op Mijn Gezondheidsverklaringen rijbewijzen
  5. Onder Documenten vindt u uw verwijsbrief. In deze brief en op het vragenformulier voor de arts staat uw ZD-code. Neem de verwijsbrief en alles wat daarbij zit mee naar uw arts.  

Heeft u meerdere verwijzingen gekregen?  Elke verwijsbrief heeft een eigen ZD-code. Deze vindt u allemaal terug onder Documenten. Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op.  

Wat kan ik doen als ik mijn verwijzingen op Mijn CBR niet kan printen?
Wij adviseren u om Adobe Reader te gebruiken om uw bericht te downloaden en te printen. Wanneer u er niet uitkomt, sturen wij uw bericht graag per post. Neem hiervoor contact op met onze Klantenservice.

Mijn ZD-code werkt niet meer, wat nu? 
Als u ZD-code niet meer werkt kunt u de rapportages per post naar het CBR sturen. Het adres staat op uw formulieren. Dit gebeurt als u te lang heeft gewacht met het maken van een afspraak of als u per ongeluk een verwijzing gemist heeft. U krijgt dan een bericht van het CBR dat wij uw aanvraag niet verder kunnen beoordelen. Als u dit bericht krijgt is uw ZD-code verlopen. U krijgt dan alsnog 8 weken de tijd om de gevraagde informatie per post op te sturen. 

Meer informatie 
Wat is ZorgDomein?
Ik ben verwezen naar een specialist of keuringsarts, wat moet ik doen? 
Welke arts vult mijn keuringsverslag in?

feedback