Waar koop ik een Gezondheidsverklaring?

Een Gezondheidsverklaring koopt u via Mijn CBR, onze webshop of aan de balie bij de meeste gemeenten. Wij adviseren de verklaring online via Mijn CBR in te vullen. Dit is namelijk de snelste manier.
De Gezondheidsverklaring recreatievaart verkopen we alleen online via Mijn CBR of de webshop. Heeft u geen iDEAL? Bel ons dan. U kiest dan voor de optie voor Vragen over de Gezondheidsverklaring.

Mijn CBR
Op Mijn CBR vult u de Gezondheidsverklaring online in. Daarna betaalt u met iDEAL.

Webshop
Heeft u geen DigiD of wilt u geen DigiD? Bestel dan via de CBR webshop een papieren exemplaar. U betaalt met iDEAL. Wij stellen u eerst een paar vragen. Dit doen wij omdat er verschillende soorten Gezondheidsverklaringen zijn. Door de vragen te beantwoorden, krijgt u de juiste.

  • Gezondheidsverklaring rijbewijs: Gezondheidsverklaring voor het halen of houden van het rijbewijs auto (B), motor (A), T-rijbewijs of aanhanger achter auto (BE).
  • Gezondheidsverklaring groot rijbewijs: Gezondheidsverklaring voor het halen of houden van het rijbewijs voor vrachtauto, bus of grote camper (CDE).
  • Gezondheidsverklaring 75+: Gezondheidsverklaring voor het halen of houden van het rijbewijs voor mensen van 75 jaar of ouder.
  • Gezondheidsverklaring recreatievaart: Gezondheidsverklaring voor het halen of houden van het klein vaarbewijs, groot pleziervaartbewijs of ICC Coastal Waters.

Woont u in het buitenland? Dan wordt de Gezondheidsverklaring naar uw buitenlandse adres gestuurd.

Aan de balie

Bij de meeste gemeentes kunt u een papieren Gezondheidsverklaring kopen. Soms rekenen zij hier extra administratiekosten voor.
Ook kunt u aan de balie van de CBR-examencentra in Amsterdam, Arnhem, Rijswijk en Eindhoven een verklaring kopen. Dit kan op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur. Vanwege de coronamaatregelen mag hiervoor maar 1 persoon tegelijk naar binnen.

Meer informatie
Wanneer moet ik een Gezondheidsverklaring indienen?
Kosten Gezondheidsverklaring en keuring
Welke soorten Gezondheidsverklaringen zijn er?
Gezondheidsverklaring recreatievaart

feedback