Stap voor stap de Gezondheidsverklaring indienen op Mijn CBR

Om een digitale Gezondheidsverklaring (Eigen verklaring) in te dienen logt u in op Mijn CBR (mijn.cbr.nl).
Voor het indienen van uw Gezondheidsverklaring via Mijn CBR hebt u een persoonlijke inlogcode van DigiD met sms nodig.
U kunt ook inloggen met de DigiD app. U betaalt de verklaring via iDEAL.

• Zodra u bent ingelogd, kiest in het menu voor “Gezondheidsverklaring”.
  • Heeft u alleen met uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord ingelogd? Dan wordt u nu gevraagd alsnog met sms of de digiD app in te loggen.

• Vul uw e-mailadres en telefoonnummer in. Uw adresgegevens worden automatisch opgehaald uit de Basisregistratie personen(BRP). Let op: als er verkeerde gegevens worden vermeld, ga dan naar uw gemeente. Daar kunt u uw adreswijziging doorgeven.

• Hierna geeft u aan voor welke rijbewijscategorie u een Gezondheidsverklaring wil indienen.

• Wilt u examen doen? Geef dan aan voor welke categorie u examen wilt doen. Vink de categorieën die u al hebt niet aan.

• Wilt u uw rijbewijs vernieuwen, omwisselen of terugvragen? Vink dan alle categorieën aan die u in bezit hebt en wilt houden/aanvragen.

• Beantwoord de vragen op de Gezondheidsverklaring met ja of nee. Nadat u de Gezondheidsverklaring naar waarheid hebt ingevuld, klikt u onderaan het scherm op “Volgende”.
  • U gaat nu uw Gezondheidsverklaring digitaal ondertekenen met uw DigiD. U verlaat tijdelijk Mijn CBR en gaat naar DigiD. U komt daarna vanzelf weer terug bij Mijn CBR.
  • U betaalt de Gezondheidsverklaring met iDEAL, door te klikken op “Betalen”. Uw betaling wordt verwerkt.
  • U hebt nu uw Gezondheidsverklaring ingediend.

Soms is aanvullende informatie nodig van een arts. Zodra u de gezondheidsverklaring heeft ingediend krijgt u mail of brief met een toelichting wat er nog nodig is. U mag zelf de arts kiezen die de informatie aanlevert.
Dit stuurt u vervolgens naar het CBR, Postbus 1062, t.a.v. Medische administratie 2280 CB Rijswijk.

U ontvangt, als alle informatie is ontvangen door het CBR, bericht over de afhandeling van uw Gezondheidsverklaring.
Uw Gezondheidsverklaring kan pas in behandeling worden genomen, als alle gevraagde informatie door het CBR is ontvangen. Het CBR heeft namelijk zowel uw informatie, als de informatie van de arts nodig om uw rijgeschiktheid te kunnen beoordelen.

Meer informatie over de Gezondheidsverklaring vindt u op onze website.