Mijn rijbewijs is ongeldig verklaard wegens het niet verschijnen of niet meewerken aan het onderzoek alcohol of drugs. Hoe krijg ik weer een geldig rijbewijs?

Is uw rijbewijs ongeldig verklaard omdat u niet meewerkte aan een onderzoek alcohol en/of drugs? Bijvoorbeeld omdat u de kosten niet betaald heeft, niet op tijd bloed heeft laten prikken, of omdat u niet bent verschenen op het onderzoek?

U kunt dan binnen 3 jaar nadat uw rijbewijs ongeldig verklaard is alsnog meewerken aan het onderzoek. Volg deze stappen om weer een geldig rijbewijs te krijgen:

  1. Heeft u de opleggingskosten voor het onderzoek nog niet betaald? Betaal deze dan eerst aan het incassobureau. Neem hiervoor contact met ons op.
  2. U ontvangt een nieuwe factuur voor de kosten van de uitvoering van het onderzoek.
  3. Nadat u de opleggings- en uitvoeringskosten betaald heeft, krijgt u van ons een verwijzing naar een arts. U maakt zelf een afspraak met de arts voor het onderzoek.
  4. Bent u na het onderzoek rijgeschikt? Dan kunt u bij de gemeente een nieuw rijbewijs aanvragen.
    • Voordat u een nieuw rijbewijs aan kunt vragen, moet u uw oude rijbewijs bij het CBR ingeleverd hebben.
Langer dan 3 jaar geleden?
Laat u zich niet onderzoeken binnen 3 jaar na de ongeldigverklaring van uw rijbewijs, maar wilt u toch weer een rijbewijs? Dan kunt u na 3 jaar een Gezondheidsverklaring kopen via Mijn CBR. U krijgt dan een onderzoek. Dit onderzoek betaalt u ook zelf. Daarna beslissen we of u weer een nieuw rijbewijs mag aanvragen.

feedback