Mijn rijbewijs is ongeldig verklaard omdat ik niet heb meegewerkt aan de cursus over alcohol en verkeer (EMA). Hoe krijg ik weer een geldig rijbewijs?

Is uw rijbewijs ongeldig verklaard, omdat u niet heeft meegewerkt aan de cursus alcohol en verkeer? Werk dan alsnog mee aan de cursus om weer een geldig rijbewijs te krijgen. Dit kan tot 3 jaar na de besluitdatum waarop uw rijbewijs ongeldig is verklaard.  

  1. Heeft u de opleggingskosten niet betaald? Betaal dan eerst de opleggingskosten van de cursus aan het incassobureau. Neem hiervoor contact op met de Klantenservice.
  2. Dien een verzoek in bij het CBR om toch nog deel te nemen aan de cursus. Neem contact op met de Klantenservice of vul een contactformulier in.
  3. U krijgt een factuur voor de nieuwe cursus. U kunt hier geen betalingsregeling voor aanvragen.
  4. Betaal de factuur. Heeft u de betaalbevestiging ontvangen? Bel het CBR om de cursus in te plannen.
  5. Heeft u goed meegewerkt aan de cursus? Dan kunt u bij de gemeente een nieuw rijbewijs aanvragen.  


Niet binnen 3 jaar meegewerkt aan de cursus?
Heeft u 3 jaar nadat uw rijbewijs ongeldig is verklaard, nog niet meegewerkt aan de cursus over alcohol en verkeer? Maar wilt u toch weer een rijbewijs? Dan kunt u online een Gezondheidsverklaring kopen via Mijn CBR. Het onderzoek naar uw rijgeschiktheid begint dan opnieuw. Dit onderzoek betaalt u ook zelf. Daarna beslissen we of u weer een nieuw rijbewijs aan mag vragen.  

feedback