Mijn rijbewijs is ongeldig verklaard, mag ik een AM rijbewijs aanvragen?

  • Als uw rijbewijs ongeldig is verklaard op basis van een alcoholcursus of een onderzoek kunt u, als u dat wilt, na de ongeldigverklaring van uw rijbewijs wel een geldig rijbewijs voor de bromfiets en/of brommobiel (categorie AM) krijgen. U kunt dit rijbewijs aanvragen bij uw gemeente. U moet dan wel uw ongeldig verklaarde rijbewijs hebben ingeleverd bij het CBR, divisie Rijgeschiktheid, afdeling Vorderingen.
  • Als het rijbewijs ongeldig is verklaard naar aanleiding van de cursus over verantwoord rijgedrag (Educatieve maatregel gedrag), dan moet u binnen drie jaar na de ongeldigverklaring alsnog de cursus over verantwoord rijgedrag volgen en kunt u geen rijbewijs krijgen voor de categorie AM voordat u de cursus heeft gevolgd. 
  • Als uw rijbewijs ongeldig is verklaard op basis van het onderzoek rijvaardigheid kunt u, om opnieuw in het bezit te komen van een geldig rijbewijs, dus ook voor een rijbewijs voor de categorie AM, geheel opnieuw een examen afleggen. Dit examen bestaat uit een praktijk en een theorie examen. U kunt zich hiervoor wenden tot een rijschool.

feedback