Mag ik tijdens de beoordeling van mijn Gezondheidsverklaring nog rijden?

Het verschilt per situatie of u nog mag rijden terwijl uw Gezondheidsverklaring wordt beoordeeld door het CBR. Hieronder leest u de verschillende situaties:

  1. Is uw rijbewijs nog geldig? En heeft u een Gezondheidsverklaring ingediend maar wacht u op een reactie van het CBR? Dan mag u rijden tot het CBR een besluit heeft genomen over uw rijgeschiktheid. Overleg wel altijd met uw behandelend arts of specialist of het verantwoord is om in de tussentijd te rijden.
  2. Is uw rijbewijs verlopen? Dan mag u niet meer autorijden. U kunt namelijk een boete krijgen van de politie en in de problemen komen met uw verzekeringsmaatschappij als u door een ongeldig rijbewijs niet meer verzekerd bent.
  3. Bent u ongeschikt verklaard maar heeft u een herkeuring aangevraagd of heeft u bezwaar gemaakt? Dan raden wij u dringend aan om in de tussentijd niet te rijden.


In alle gevallen wijzen wij u erop dat het altijd uw eigen verantwoordelijkheid is om (vóór het besluit over de geschiktheid) al dan niet aan het verkeer deel te nemen.

feedback