Kan ik mijn vaarbewijs in Nederland halen als ik in het buitenland woon?

Ja, ook als u in het buitenland woont kunt u in Nederland uw recreatievaartbewijs halen. Als u een Nederlands burgerservicenummer heeft, kunt u veel online regelen.

Heeft u geen Nederlands burgerservicenummer of DigiD heeft? Dan neemt u de volgende stappen:

1. Vraag uw examen(s) aan

U vraagt uw examen aan via het aanvraagformulier. Als wij het aanvraagformulier hebben ontvangen, krijgt u een brief met de vraag om te betalen. Nadat u betaald heeft plannen we uw examen in. U krijgt 2 weken voor de examendatum een bevestiging van uw reservering.

Wilt u uw examen verzetten? Neem dan contact op met onze Klantenservice.

2. Vul een Gezondheidsverklaring in
Vraag een Gezondheidsverklaring op papier aan. Als u de Gezondheidsverklaring naar ons heeft opgestuurd, krijgt u binnen 3 weken reactie per post.

Voor elke vaarbewijspas die u aanvraagt, vult u een Gezondheidsverklaring in. U hoeft alleen de pas aan te vragen waar de meeste vaarbewijzen op staan. Wilt u bijvoorbeeld de pas voor Klein Vaarbewijs 2 aanvragen? Doe dan eerst de examens voor Klein Vaarbewijs 1 én 2. Vraag daarna alleen de pas voor Klein Vaarbewijs 2 aan. Dan betaalt u maar 1 keer de kosten voor een pas en voor de Gezondheidsverklaring.

3. Vraag uw vaarbewijs aan
Als u geslaagd bent voor het theorie-examen en u een geldige Gezondheidsverklaring heeft, kunt u uw vaarbewijs aanvragen. Dat doet u via het aanvraagformulier. Als wij het aanvraagformulier hebben ontvangen, krijgt u een brief met het verzoek om te betalen. Nadat wij de betaling binnen hebben, sturen wij uw vaarbewijs binnen 2 weken op.

Meer informatie
Aan welke eisen moet ik voldoen om mijn vaarbewijs aan te vragen?


feedback